Alaska Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Ruimtereis steeds goedkoper

Gepubliceerd: 03 jul 2010
0

Voor wie altijd al gedroomd heeft van een reis buiten de dampkring: de kans om die droom werkelijkheid te maken, komt steeds dichterbij. Reizen naar de ruimte zijn namelijk een stuk goedkoper geworden.

Er is een heuse prijzenslag gaande in de wereld van de ruimtereizen. Naar de maan als gewone burger werd in 2001 mogelijk gemaakt door de Russische ruimtevaartgemeenschap Rosaviakosmos. Toen kostte de reis 20 miljoen euro en was dus alleen weggelegd voor de happy few. Maar tijden veranderen.

Populair

Virgin Galactic, dat deel uitmaakt van de Virgin Group van miljardair Richard Branson, startte in 2004 met ruimtereizen en is de bekendste op dit gebied. Vijf Nederlanders en negen Belgen hebben de eerste stap al gezet en een plekje gereserveerd. De tickets zijn geboekt bij Your Galaxy, de enige officiële, space agent van de Benelux. Zij werken samen met Virgin Galactic en de reizen zullen door hen ook worden uitgevoerd. Het reisbureau, dat in Amsterdam gevestigd is, wil naast leuke tripjes ook educatieve reizen aan gaan bieden naar het heelal. Wereldwijd zijn zo'n driehonderd tickets gekocht bij Virgin Galactic, Hun raket, de VSS Enterprise, maakte in maart dit jaar zijn eerste 'goedkope' vlucht.

De reis

Maar inmiddels zijn de tickets bij concurrent Space Adventuresvoor € 102.000 te koop. Dat is ruim honderd keer minder dan de 'eerste ruimtetoerist' heeft betaald, maar ook de helft van de voorgestelde kosten van Virgin Galactic, waar je nog € 200.000 betaalt voor een ticket. Het Amerikaanse ruimteschip van Space Adventureskan zes astronautenpassagiers en twee piloten vervoeren. Op 15.24 kilometer hoogte (50.000 voet) wordt het ruimteschip losgemaakt van het moederschip en vervolgens zal het zelfstandig in negentig seconden naar 109.728 kilometer (360.000 voet) gaan. De totale vlucht duurt minder dan een uur. De vlucht die Virgin Galactic aanbiedt duurt daarentegen 2,5 uur.

Fit de lucht in

Voorafgaand aan de reizen is een flinke training om je klaar te stomen; hierin zit onder andere een centrifugetraining die G-krachten nabootst. Daarnaast vinden er allerlei fysieke keuringen plaats, zodat zeker is dat iedereen gezond aan de reis van zijn leven begint.

en krijg iedere week het beste reisnieuws gratis in je mailbox.
Volg Columbus Magazine ook via Twitter, Facebook en Hyves.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Verenigde Staten artikelen
Reisnieuws
Schande?! Trump legaliseert jacht op wilde dieren

01 mei 2017, Wildlife-liefhebbers van over de hele wereld zijn woedend. Waarom? Omdat president Trump de Amerikaanse beschermingswetten voor wilde dieren van ex-president Obama gaat opheffen. Dit zijn de gevolgen...

1
Bizar
Wow: toeristen komen wel heel dichtbij deze wilde beer

30 apr 2016, Wauw! Deze toeristen in het Katmai National Park in Alaska komen bizar dichtbij een wilde bruine beer en haar twee jongen! Normaal gesproken levensgevaarlijk, want beren staan erom bekend erg beschermend te zijn als het om hun jongen gaat. DO NOT ...

0
Reisnieuws
Door: Jussi Megens
Deadliest Catch special op Discovery

30 mei 2010, Discovery toont vanaf maandag 31 mei een tweedelige en twee uur durende spannende Deadliest Catch special. De serie laat de wereld van de visvangst op de grote oceanen zien.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.