Yellowstone NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Yellowstone NP image

Nationale Parken in de Rocky Mountains: Deel 3 Yellowstone NP

Yellowstone NP
Verenigde Staten
Kburgers1

Nationale Parken in de Rocky Mountains: Deel 3 Yellowstone NP

Vanuit Grand Teton National Park ben je in 1,5 uur bij de parkgrens van Yellowstone National Park.

Dag 1: Old Faithfull en Grand Prismatic, de must see van Yellowstone.
In Yellowstone NP aangekomen zijn we meteen naar de Old Faithful geisjer gegaan. Deze geisjer barst om de 90 minuten uit. In de tussentijd hebben we het upper basin met verschillende pools bekeken. De topper voor mij was de Morning glorie pool, prachtig met groen en gele tinten. Als amateurfotograaf zijn pools en geisjers echt een super natuurfenomeen om vast te leggen. Na de uitbarsting van de Old Faithul, wat 4-5 minuten aan kan houden, zijn we richting de Grand Prismatic pool gereden. We stonden in de file voor de parkeerplaats, zo druk. Omdat er een uitkijk gemaakt wordt die 1 juli 2017 open gaat konden we de Grand Prismatic niet van bovenaf bekijken. Van de zijkant waren de kleuren ook prachtig en uiteraard fotogeniek! Na het zien van de pool kwamen we in de file te staan. We dachten aan een ongeluk maar later bleek dat er een kudde bisons op de weg stond. Dit maakte de file voor ons een stuk minder erg. Het was een leuk gezicht die kolossale beesten op de weg. In de avond op weg naar onze cabin zagen we in de Hayden Valley (bekend om het wildlife) een grizzly beer! Super tof! Bij de cabin aangekomen, ging de deur niet open. We kregen een upgrade naar het Yellowstone Lake hotel, een kamer van $400,- per nacht. Dat is erg chique voor ons maar een leuke ervaring.

Dag 2: Yellowstone Canyon en basins.
We zijn richting Yellowstone canyon gereden. We hadden prachtig uitzicht op de lower falls. Ook was er een osprey (visarend) met een kleintje. Daarna het biscuit basin en black sand basin bezocht. Deze basins zijn minder toeristisch dan de grand prismatic terwijl er prachtige pools liggen, variërend in kleur. Dus ook hier kan je een kaartje vol schieten als fotograaf. Op de terugweg nog even een uitbarsting van de Old Faithfull mee gepakt. In de avond genoten van een grote bison die letterlijk onder ons kamerraam stond, geniaal toch?

Dag 3: Hayden en Lamar Valley.
Deze dag stond in het teken van onze rit door de Hayden en Lamar Valley naar Cooke city (onze slaapplek net buiten het park). Vooraf nog even gestopt bij Mud volcano voor de laatste pools van deze vakantie. In de Lamar Valley zouden we veel kans op wildlife hebben. Vooral in de avonduren zou de kans groter zijn, dus toen gaan rijden. Een verrekijker is dan wel een must! Het spotten met een verrekijker naar wildlife was een leuke ervaring. Leuk hoe dit allemaal toeristen van verschillende nationaliteiten samenbrengt. Iedereen heeft hetzelfde doel (beren, elanden of wolven). Wij zagen die avond 3 elanden, 3 grizzlyberen (door de telescoop van een toerist), 2 zwarte beren, 2 coyote, 4 bighorn sheep en ontelbaar veel bisons. Kortom voor ons was deze dag meer dan geslaagd.

Dag 4: Mammoth Hot springs.
De laatste dag van ons bezoek aan Yellowstone. We reden van Cooke city naar Mammoth Hot springs. Op de weg tussen Tower junction en Mammoth Hot springs troffen we een zwarte beer die op zoek was naar eten. Beren hebben een kort seizoen waarin zij zich vol moeten eten voor de strenge winter. Beren die wij getroffen hebben waren dan ook allemaal aan het eten. Belangrijk is de beer van afstand te bekijken want ze zijn erg gevaarlijk. Bij de Mammoth Hot springs genoten van al het natuurschoon. De verschillende warmwaterbronnen zijn prachtig om te zien, echt een must voor het oog! Rond de hotsprings zie je grondeekhoorns, arenden en elks.

Foto's

afcfb.jpg
afcfb.jpg
Kburgers1
06f97.jpg
06f97.jpg
Kburgers1
b604b.jpg
b604b.jpg
Kburgers1