Yellowstone NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Yellowstone NP image

Koude nacht in Yellowstone

Yellowstone NP
Verenigde Staten
ALopezBlanco

Koude nacht in Yellowstone

Onze eerst nacht in Yellowstone brachten we door op de campground in Mammoth Hot Springs. Een basic campground geen water of stroom, mooi gelegen omringd door groen en bergen.
‘s Avonds genoten we van een prachtige zonsondergang en zoals vaak tijdens vakanties gingen we vroeg slapen, konden we de volgende ochtend weer vroeg op............

Bibber, bibber...wat een koude nacht. De verwarming in de camper leek niet te werken.
Erg warm beddengoed hadden we ook niet. Dan nog maar iets dichter tegen elkaar aankruipen en niet te veel bewegen, elke beweging zorgde weer voor verplaatsing van koude lucht.

Bibberrrr, bibberrrrr. Er toch maar even uit en naar de verwarming kijken. Even aan en weer uit. Klik, klik Yes, hij leek aan te slaan en weer wat te doe. Bibber, bibber er kwam wel lucht uit de roostertjes maar warm voelde het niet aan. Gauw weer terug naar bed en een van de gordijntjes om het stapelbed mee af te scheiden (die we toch niet gebruikte) als extra deken over ons heen.

Wim stond om 6:30 op om het ontbijt te gaan klaarmaken. Ik trok nog gauw de schaarse dekens over me heen. Ik moest er nog niet aan denken die kou in.

‘Isa, het gasfornuis doet het niet’. WAT?!?! Het gas zou toch niet na 1 week al op zijn?
Bibberrr, bibberrrr dan toch maar onder de dekens vandaan, snel wat aangetrokken.
Wat was het koud!! De thermometer gaf -5 graden (celsius) aan!!

In de camper gaf het controlpanel aan dat de gastank nog driekwart vol was. Aan de buitenkant van de camper, bij de tank, gaf de meter aan dat het nog 1/3 vol was.
Tja, wat is dan waar? Duidelijk was wel dat we de gastank moesten bijvullen. Maar waar?

Er reed een ranger over de campground, die zou ons vast wel kunnen helpen. Bibberr, bibbbberrr weer naar buiten. De ranger wist ons te vertellen dat we bij de Northentrance, ongeveer 5 miles rijden, het gas konden bijvullen. Dit was echter pas om 8 uur open...het was 7 uur.

Dat werd nog 1 uurtje wachten in de kou.

Inmiddels stond het ijs al op de voorruit! Bibbberrrrrr, bibberrrrrrr ik ging me wassen en aankleden. Wat was het koud Dacht je dat je het warm kreeg als je ‘warme’ kleding aandeed, niet als ze uit een ruimte komen waar het -5 is! De kleding was ook ijskoud.

De motor maar gestart om de bestuurderscabine op te warmen. Eigenlijk mocht dat niet want het was quiet hour tot 8:00 AM, maar ach het was niet zo druk op de camping en om ons heen geen andere kampeerders. Daar zou vast niemand last van hebben.

Het gasfornuis nog maar eens proberen, ja een heel zwak vuurtje. Oh nee, het ging weer uit. Na een kwartiertje nog een keer geprobeerd . Ja, dat zag er beter uit! Net genoeg om water te koken voor een heerlijk, warme, dampende koffie. Wat een genot!

Het was inmiddels kwart voor 8, dankzij de koffie en de verwarming in de bestuurderscabine waren we weer redelijk op temperatuur.
We gingen op weg naar de Northentrance om het gas bij te vullen. Dat was nog even zoeken, 2 keer de weg gevraagd maar het is gelukt. Tank bijgevuld, check √.

Toen we een uur later over de boardwalks door het dampende Norris Geiser Basin liepen waren we de kou alweer vergeten, wat was het daar lekker warm en wat een prachtige kleuren!

Foto's

7c3c6.jpg
7c3c6.jpg
ALopezBlanco
8240f.jpg
8240f.jpg
ALopezBlanco
8240f.jpg
8240f.jpg
ALopezBlanco
fcc97.jpg
fcc97.jpg
ALopezBlanco
fcc97.jpg
fcc97.jpg
ALopezBlanco