Wisconsin Illinois Michigan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wisconsin Illinois Michigan image
Wisconsin Illinois Michigan image Wisconsin Illinois Michigan image

Een paar dagen St-Louis

Wisconsin Illinois Michigan
Verenigde Staten
Afpmvannunen

Een paar dagen St-Louis

Vandaag hebben we een rustige dag. We beginnen bij het Anheuser Busch museum waar Budweiser wordt gebrouwen. De alhier gevestigde brouwerij is de grootste van alle brouwerijen van het concern. Deze werd geopend in 1852 en heeft drie gebouwen die op de Amerikaanse monumentenlijst staan. Het begint allemaal bij Eberhard Anheuser die zijn familiewortels in Bad Kreuznach heeft waar de familie werkte in de wijnverbouwing en -handel, het bedrijf bestaat daar nog altijd in de 13de generatie. In 1842 verlaat hij Duitsland en trekt naar Saint Louis (Missouri). In 1861 huwden zijn twee dochters met een Busch, onder wie Lily die huwde met Adolphus Busch. Eberhard werkte eerst samen met de Bavarian Brewery Company van Georg Schneider gesticht in 1852 en die in 1860 zijn volledige eigendom werd en veranderde de naam in Eberhard Anheuser Company. In 1879 veranderde de naam in Anheuser-Busch. Adolphus Busch, is de schoonzoon van stichter Anheuser en betovergrootvader van August Busch IV. Hij werd geboren in Kastel nabij Mainz in Duitsland. Hij was de tweede jongste van 22 kinderen in een familie die werkte in de wijn- en biersector. Hij studeerde in Brussel en trok in 1857 naar Saint Louis (Missouri). Hij was de eerste die aan pasteuratie, het kunstmatig koelen en het bottelen op grote schaal deed in de Verenigde Staten. In 1876 lanceerde Adolphus het meest bekende product Budweiser en werd zodoende de eerste brouwer die moderne technologie en marketing toepaste. August A. Busch sr., was de zoon van Adolphus Busch en had gedurende zijn bestuursperiode af te rekenen met de drooglegging en bracht zodoende andere producten op de markt: niet alcoholische dranken, bakkersgist, koelelementen en werkte even in de autosector. Op die manier kon hij het bedrijf door die moeilijke periode leiden en had hij werk voor zijn personeel. Na het opheffen van de drooglegging in 1933 werd bier terug de core business. In 1934 werd hij opgevolgd door zijn oudste zoon Adolphus Busch III en in 1946 door de andere zoon August A. Busch jr. De voortdurende groei zorgde er voor dat Anheuser-Busch reeds in 1957 de grootste brouwer van de States werd. De zoon en kleinzoon van August A. Busch jr. August A. Busch III en August A. Busch IV zijn nog altijd actief binnen het bedrijf respectievelijk als chairman en als CEO.
We krijgen een mooie goed verzorgde rondleiding door de diverse gebouwen en tot slot mogen we natuurlijk ook nog van het bier proeven. Het is nog wel een beetje vroeg op de dag maar we laten het ons smaken. Dan nemen we een taxi naar Saulard een mooie wijk van St-Louis. Van hier uit lopen we weer terug naar Union Station waar we de metro nemen richting het Busch stadion waar we ’s avonds gaan genieten van de baseball wedstrijd van de Cardinals. Het is een spannende wedstrijd die gelukkig wordt gewonnen door de Cardinals met als hoogte punt natuurlijk een homerun op het aller laatst.

Wederom beginnen we vandaag heel erg rustig. We slapen lekker lang uit en gaan pas rond een uur of 12 naar de stad. We gaan terug naar het Forest Park waar we het Missouri historical museum gaan bekijken. De gebouwen die te vinden zijn in het Forest park zijn allen gebouwd in 1904 ten behoeve van de world’s fair. Het museum is gevestigd in het Jefferson memorial gebouw en bestaat uit 4 verschillende exposities. Een ervan is hoe het park is ontstaan tijdens de fair van 1904. Twee: Charles Lindberg de 1ste man die vloog van New York naar Parijs en 3 + 4: St-Louis vroeger en St-Louis nu. Het is een geweldig mooi en groot museum. Daarna gaan we wederom met de metro richting Union station waar we uitstappen en door het park helemaal naar Laclede lopen een gebied waar nog veel oude pakhuizen staan. We lopen daar even rond. We vinden hier ook nog eens een bar waar we kunnen eten, waar live muziek is en waar we de wedstrijd van de Cardinals kunnen bekijken, ja we zijn echte fans geworden.

Foto's

Image Title Image Title
ba80d.jpg
Afpmvannunen
Image Title Image Title
3fbcf.jpg
Afpmvannunen
Image Title Image Title
a9442.jpg
Afpmvannunen

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Een paar dagen St-Louis"

 • profile image comment
  Door Harwaarbenjijnunl• geplaatst op 13 Jun 2010 | 15:51:58

  Hallo,
  Super goed informatief lees verhaal. Volg het reisverslag dus verder. Erg leuk.
  Met vriendelijke groeten, Har.

  Bericht aangepast op 08:13:15