Washington D.C. foto's & tips

'490101' door Bowral '490101' door Bowral

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Gratis naar musea in.

Bowral

Een, zeer aan te bevelen, bezoek aan Washington DC hoeft beslist niet duur te zijn! Zo kun je gerust een paar dagen uittrekken om de vele musea in de stad te bezoeken. Het merendeel van de musea in Washington wordt door het Smithsonian Instituut beheerd. Dit is het erfgoed van James Smithson, een Engelse wetenschapper die in 1829 zijn fortuin aan het Amerikaanse volk naliet om ?'kennis te verrijken en te verspreiden'?. Deze erfenis heeft er onder andere voor gezorgd, dat de Smithsonian musea gratis te bezoeken zijn. Ook de National Zoo hoort bij het Smithsonian Instituut en een bezoek aan de dierentuin in Washington is daarom ook gratis. Er zijn ten minste negen Smithsonian musea rond de Mall gesitueerd. Om er een paar uit te pikken: het National Air and Space Museum is het meest bezochte museum ter wereld. In het enorme gebouw hangen raketten en vliegtuigen en vele tentoonstellingen over de ruimte- en luchtvaartgeschiedenis. Aan de overkant van de Mall ligt het National Museum of Natural History met onder meer levensgrote dinosaurusskeletten en de grootste blauwe diamant ter wereld. Naast dit museum ligt het grote National Museum of American History. Even verderop vind je het indrukwekkende United States Holocaust Memorial Museum. Behalve de Smithsonian musea ligt ook de National Gallery of Art aan de Mall. Dit is een regeringsmuseum, maar eveneens gratis voor bezoekers. In het westelijke gebouw van dit museum kun je een enorme collectie klassieke en impressionistische schilderijen bezichtigen. Hier hangt onder meer een collectie schilderijen van Rembrandt waar het Rijksmuseum jaloers op is! Op de foto is te zien hoe een mevrouw het schilderij 'De molen', toegeschreven aan Rembrandt, probeert te kopiëren.

'552931' door awesomemore '552931' door awesomemore

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Selfie stick

awesomemore

Vorige week was er iemand met een selfie stick iets te wild tekeer gegaan tijdens de 20 seconden waarin je deze infinite mirror installatie voor jezelf hebt met als gevolg 1 kapotte pompoen. Een nieuwe pompoen is onderweg en aan bezoekers wordt nu gevraagd hun narcisme met zorg te bedrijven.

'367901' door Bowral '367901' door Bowral

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Plafond

Bowral

Dit is de centrale hal van de 'Library of Congress'. Het monumentale gebouw staat naast het Capitool in Washington DC. De toegang is gratis en dat geldt ook voor begeleide tours (op zondag en feestdagen gesloten). Je kunt echter ook zelf het gebouw verkennen. Helaas kom je niet zo maar in de grote leeszaal. Daarvoor moet je ruim van te voren een verzoek indienen. Toch kun je van bovenaf in de zaal kijken

'456896' door Bluebird '456896' door Bluebird

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Regering

Bluebird

washington D.C. is 1 groot openlucht museum. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat kun je rondstruinen door de stad en elke keer weer nieuwe dingen zien. De dag begon en eindigde bij het Capitool. We hadden het geluk dat het een mooie dag was met een mooie zachte lucht.

'550141' door awesomemore '550141' door awesomemore

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

BLM

awesomemore

De BlackLivesMatter beweging ontstond in 2013 vanuit een # die op social media werd gebruikt na een gerechtelijke uitspraak in relatie tot het doodschieten van tiener Trayvon Martin door George Zimmerman in 2012.

'553101' door awesomemore '553101' door awesomemore

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

NMAAHC

awesomemore

Het is nieuw, het is enorm populair, het is indrukwekkend, aangrijpend, verschrikkelijk en mooi: het nieuwe National Museum of African American History and Culture. Reserveren kan iedere eerste van de maand om 0900 EST en kaarten gaan als een malle.

'553197' door ALopezBlanco '553197' door ALopezBlanco

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Muurschildering in U.

ALopezBlanco

U street is een historische wijk in Washington DC. Historisch voor de Afro-Amerikaanse cultuur. Het was van van grote invloed op het gebied van kunst en muziek, het gebied was booming tot het eind van de jaren zestig. Het raakte in verval door rellen en drugsdealers. Inmiddels is het echter weer in ere hersteld en is het de place to be voor de hippe mensen onder ons er zijn vele hippe restaurantjes en barretje, vintage winkeltjes, concert zalen. Wij, iets minder hip, deden er een wandeling (de greater u street heritage trail) langs historische punten en prachtige muurschilderingen. Neem de metro naar de halte U-street, loop eerst (vlak naast de metro) naar de African American Civil War memorial en dan U street in. Er staan borden waarop de trail is aangegeven. Wij maakten een foto van de plattegrond en liepen op goed geluk.

'554229' door awesomemore '554229' door awesomemore

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Infinity

awesomemore

Oneindigheid is de rode draad in de meer dan een halve eeuw overspannende carrière van de Japanse kunstenares Yayoi Kusuma die op basis hiervan kunst schept waarin je je kunt verliezen.

'319459' door igorovitch '319459' door igorovitch

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Capitol hill,...Washi

igorovitch

Capitol Hill wordt erg vaak gefotografeerd. Mij leek het leuk om een moment op de foto te zetten waar een groepje mensen op de foto gezet word.

'554150' door awesomemore '554150' door awesomemore

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Patriottische lente

awesomemore

Naar het schijnt is de patriottische lente in Nederland niet doorgebroken afgelopen woensdag. Hier in de Verenigde Staten daarentegen is het voor (iets minder dan) de helft van de bevolking volop zomer.

'513435' door Jenny '513435' door Jenny

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

International Spy...M

Jenny

Washington is een stad waar je je echt niet hoeft te vervelen. We hebben er in korte tijd veel gezien, natuurlijk te beginnen met Het Witte Huis, momenteel bewoond door Barack Obama en zijn gezin. Daarachter liggen op loopafstand (wel goede schoenen aantrekken) Washington Monument alias The Needle (op de foto links), National World War II Memorial, Lincoln Memorial, Korean War Veterans Memorial, Vietnam Veterans Memorial en het Capitool. Ook interessant zijn Arlington National Cemetery, het relatief nieuwe Martin Luther King Memorial (2011) en het daarbij gelegen Jefferson Memorial aan het Tidal Basin. De 19 GRATIS toegankelijke Smithsonianmusea zijn ook de moeite waard. Wij hebben het Smithsonian National Museum of Natural History bezocht (decor film Night at the Museum, o.a. veel dinosaurussen). Smithsonian Zoo, een prachtige dierentuin waar ook reuzenpanda’s te zien zijn, is ook gratis te bezoeken! Een museum met veel interactiviteit dat níet gratis is, maar wel ontzettend leuk voor zowel volwassenen als kinderen vanaf ca. 7 jaar, is het International Spy Museum (niet op de foto ;-)) Je vindt hier alles wat met spionnen te maken heeft; veel foto’s, films, nieuwsfeiten, spionnentrucs, info over beroemde spionnen, Koude Oorlog-“nostalgie”, Al Qaida-weetjes en een James Bond-auto. Zowel kinderen als volwassen kunnen testen of ze geschikt zijn als spion. Het aantal bezoekers dat naar binnen kan/mag is beperkt, het is dus aan te raden om (zeker in het weekend) van te voren een kaartje te kopen (via internet of door er eerder langs te gaan, adres 800 F St. NW ).

'241485' door Everlasting '241485' door Everlasting

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Catch a Rainbow

Everlasting

While his parents listen to the guide tell how Native people along the coast of Washington State, British Columbia, and Alaska continue time-honored practices in an ever-changing modern world, the young child moves away to play with the prism of the light. The National Museum of the American Indian

'405606' door Bowral '405606' door Bowral

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Shutdown

Bowral

Het Capitool is de zetel van de dames en heren van de Senaat en van het Huis van Afgevaardigden, samen het Congres vormend. Republikeinen en Democraten vechten er elkaar de tent uit, met als gevolg de 'Shutdown' van eergisteren. Tienduizenden ambtenaren zijn naar huis gestuurd. Ook toeristen voelen het. Je zult nu toch een reis door het zuidwesten maken en je verheugen op al die mooie nationale parken: closed!

'515216' door Everlasting '515216' door Everlasting

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

The Lincoln Memorial

Everlasting

Seated proudly at the west end of Washington, D.C.’s National Mall, the Lincoln Memorial is one of the most beloved American monuments: It attracts millions of visitors each year. The Memorial was built to honor the 16th President of the United States, Abraham Lincoln, and is built in the form of a Greek Doric temple with its 36 fluted Doric columns, one for each of the 36 states in the Union at the time of Lincoln's death. The Memorial dedicated on May 30, 1922 and the ceremony attended by Lincoln's only surviving son, who was then 78 years old. From 1959 to 2008, the Lincoln Memorial was shown on the reverse of the United States one cent coin, which bears Lincoln's portrait bust on the front, the memorial also appears on the back of the U.S. five dollar bill, the front of which bears Lincoln's portrait. Whether you visit at dawn, during the day or at night the monument and the view across the Mall to the Washington monument will nit fail to impress you.

'438094' door Jenny '438094' door Jenny

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Night at the museum

Jenny

In Washington DC bezochten wij The Natural History Museum, een van de 19 gratis Smithsonian-musea. Een prachtig museum, zowel qua gebouw als qua collectie, waarin je uren kunt ronddwalen. Dit museum is ook gebruikt als decor voor de film Night at the Museum.

'525153' door awesomemore '525153' door awesomemore

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

An empty suit

awesomemore

Dat Donald Trump - winnaar bij de voorverkiezingen gisteren - ‘an empty suit’ is, staat hier niet toevallig. Oprichter en eigenaar van de American City Diner, Jeffrey Gildenhorn, is Democraat in hart en nieren en probeerde in 1998 zelfs burgermeester van DC te worden. Je vindt diner, Jeffrey en all day breakfast op 5532 Connecticut Ave NW.

'156330' door KJongenburger '156330' door KJongenburger

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Tranen in zwart-wit

KJongenburger

Tranen met tuiten huilt deze oudere vrouw bij het Vietnam war memorial. "Two sons" was alles wat ik er uit kreeg. Twee dierbare namen van de achtenvijtigduizendhondervijfennegentig (58195) namen op deze muur. - Op de suggestie van Janneke de zelfde foto nog een keer in zwart-wit. Het geeft een heel andere, ik denk een veel sterkere, emotie. Bedankt voor de uitdaging!

'414114' door Jenny '414114' door Jenny

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Freedom Wall

Jenny

In Washington DC ligt tussen Washington Monument en Lincoln Memorial het National World War II Memorial (onthuld in 2004) waar deze Freedom Wall deel van uitmaakt. De Freedom Wall bestaat uit 4.048 gouden sterren. Elke ster staat voor 100 gesneuvelde Amerikanen. Dit om de "prijs van vrijheid" te herdenken.

'361108' door jeannette '361108' door jeannette

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Er kan er maar 1 de..

jeannette

Het centrum van de politieke macht in de westerse wereld zetelt in het Capitool. Zie ook mijn tip over wat er te zien is bij een rondtoer

'375058' door Everlasting '375058' door Everlasting

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

God Bless America

Everlasting

The US Capitol building, the meeting place of the US Congress, hopefully gun reform discussions take place. Last year handguns killed 48 people in Japan 8 in Great Britain 34 in Switzerland 52 in Canada 58 in Israel 21 in Sweden 42 in Germany 10,728 in the United States GOD BLESS AMERICA

'552763' door awesomemore '552763' door awesomemore

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Supreme Court

awesomemore

De Supreme Court is een van de meest belangrijke instituties van de VS. Het gebouw en hearings zijn te bezoeken. Meer info vind je op de site van SCOTUS: https://www.supremecourt.gov/oral_arguments/oral_arguments.aspx

'538456' door awesomemore '538456' door awesomemore

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Hermine

awesomemore

Met dank aan storm Hermine stond de hemel boven DC er afgelopen avonden heerlijk rood op. Voor de mensen in de flat van mijn vorige foto, leverde Hermine als ze omhoog keken dit beeld op. Keken ze naar beneden, dan zagen ze dus bijna 25 mijl aan fietsroutes dwars door de natuur richting downtown DC liggen.

'553040' door awesomemore '553040' door awesomemore

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Air Jordan

awesomemore

Altijd wat te doen bij een Amerikaanse sportwedstrijd. Als je eventjes niet eet of aan een spelletje mee doet, de ‘kisscam’ probeert te verleiden of naar je medetoeschouwers kijkt, dan is er wel een stukkie acrobatiek om naar te koekeloeren. Tussen al het vermaak door wordt er ook nog gebasketbald. Geen flauw idee waarom.

'515358' door Everlasting '515358' door Everlasting

Verenigde StatenWashington D.C.

Verenigde StatenWashington D.C.

Glow in Georgetown

Everlasting

Last Friday evening was the begin of GLOW in Georgetown, Washington DC. Much smaller than GLOW Eindhoven but worth a visit as is Georgetown. Georgetown is the historic neighborhood, commercial, and entertainment district located in northwest Washington, D.C., situated along the Potomac River. Many films were set in Georgetown including The Exorcist (1973) where in the climactic scene as the protagonist is hurled down the 75-step staircase. This is at the end of 36th Street NW, which connects Prospect Street with M Street below. The staircase has come to be known as the "Exorcist steps"