Washington D.C.

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Washington D.C. image

Met de camper naar Washington DC

Washington D.C.
Verenigde Staten
ALopezBlanco

Met de camper naar Washington DC

Roadtripping across the USA met een camper is fantastisch. Je kan gaan en staan waar je wilt en hebt altijd je ‘huis op wielen’ bij je. Nou ja, altijd gaan en staan waar je wilt?

Er zijn een aantal uitdagingen:

Gaan waar je wilt?
Met een grotere camper (groter dan 22 ft) is het niet altijd mogelijk om op alle wegen te rijden. Soms een advies om er niet te rijden soms een verbod. In Sequoia NP en in Death Valley troffen we twee van deze wegen.
Denk niet, het zal wel dat advies dit is echt niet voor niets. Het zijn bochtige smalle wegen waar de kans op een aanrijding groot is en je shocking klem kan komen te staan als dat bochtje toch niet mogelijk leek met je te lange camper.

Ook zijn er een aantal wegen die gedurende de winterperiode zijn afgesloten.
Check dus van te voren goed de ‘road information’ op de website van de National Park Services (www.recreation.grov).

Staan waar je wilt?

In de meeste staten is wild kamperen niet toegestaan en vanwege veiligheidsredenen (overvallen en wilde dieren) ook niet aan te raden
De enige plek waar ‘wild’ kamperen met je camper is toegestaan zijn de parkeerplaatsen van de grote winkelketens zoals de Walmart. Echt wild is dit natuurlijk niet te noemen maar wel lekker goedkoop en je hebt wel gelijk genoeg eten en drinken binnen handbereik.
 Zelf hebben wij dit tijdens onze 4 camperreizen nog nooit gedaan, wel altijd in het achterhoofd gehouden 'just in case'.

Aan betaalde overnachtingsplekken geen gebrek. Er is een ruime keus aan campgrounds midden in de natuur tot luxe ‘RV Resorts’. 
Aanrader zijn de campgrounds van de Nationale Parken en de Provinciale Parken.

Bij de Nationale Parken sta je midden in de natuur en ben je vaak aangewezen op de voorzieningen van je mobiele huis. Er zijn echter ook een aantal ‘luxere campgrounds’ met douchegelegenheid (met warm water) en plekken met elektriciteit en water.

Staan waar je wilt is ook uitdagend als je tijdens je camperroadtrip een van de grote steden aandoet vindt maar eens een betaalbare en strategisch liggende overnachtingsplek.
Zo ook bij ons bezoek aan Washington DC. Al googlend (goochelend stelt de spellingscheck voor :-) ) vond ik een aantal campgrounds in de omgeving.

'Hmmm $ 70 per overnachting? Waarom betalen voor al die faciliteiten als we de hele dag op pad zijn.'

Eens verder kijken.

De volgende had als service een shuttle bus naar Washington DC. Oh nee toch niet dat was tot 1 september het is al oktober. 


Volgende...

'He, wat leuk een campground van National Park Services op 12 miles van Washington DC. Voor slechts 16 dollar per nacht!' Check, dat werd hem.
Want hoe leuk is het om juist zo dicht in de buurt van de hoofdstad van de VS, in een bos te overnachten aangewezen op de voorzieningen van je mobiele huis?!

De campground heeft 174 plekken van tent-sites tot plekken voor grote RV’S, allen zonder water of elektriciteit aansluiting.

Houd je ook niet zo van ‘wild’ douchen, benut de camper dan net zo goed als ik.
Op de campground was een badgelegenheid met een grote douche en warm water (dat weet ik van Wim) maar er was slechts een douchegordijn, geen deur die je kon afsluiten. Daar ging ik echt niet douchen! There are crazy people in the USA!
 Voor mij werd het; deur van de camper op slot, douchedeurtje dicht..wat een veilig gevoel :-)

Om ons toch een beetje kampeerders te voelen gebruikten we de kachel zo min mogelijk. Dit deden we al gedurende onze hele trip, alleen als het echt koud werd ‘mocht’ de kachel aan.
 Zo ontbeten we ‘s ochtends met onze jas aan en muts op, handen warmen aan het kopje koffie.

Voor je bezoek aan Washington DC ga je of met je camper naar een van de twee metrostations op ong 5 minuten rij-afstand of met de benenwagen. Wij kozen voor dit laatste.
In 30 minuten liepen we elke ochtend, eerst 15 minuten door het bos en daarna 15 minuten langs een weg, naar het metrostation College Park, waar we de groene lijn naar Washington DC pakten. Thuis en uit in 1 uur, midden in het hart van Washington DC. Prijs voor een enkel rit afhankelijk van het tijdstip waarop je rijdt en je leeftijd (65+ korting) maar reken op zo’n $ 3,--.

Vergeet je zaklamp niet voor de terugweg en je in het donker terug moet lopen. Het is echt donker in het bos! 
Wij liepen elke avond rond de schemering (half zes in oktober) terug.
'Wat raar die witte vlekken tussen de bomen?! Liep daar nou ook iemand met een zaklamp?' Het waren de witte staartjes van herten, wat leuk!

********************************

Info: https://www.recreation.gov/camping/greenbelt-campground/r/campgroundDetails.do?contractCode=NRSO&parkId=70955

Foto's

48f01.jpg
48f01.jpg
ALopezBlanco
a3d0f.jpg
a3d0f.jpg
ALopezBlanco
88de2.jpg
88de2.jpg
ALopezBlanco
b805d.jpg
b805d.jpg
ALopezBlanco