Virginia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Virginia image

Rust

Virginia
Verenigde Staten
Iwjhsantegoeds

Rust

Gisterochtend zijn we vertrekken vanuit Philadelphia. Eerst nog een keer langs het winkelcentrum King of Prussia, want bij de videocamera ontbrak de kabel om de batterij op te laden. Nadat we deze hadden opgehaald (en meteen maar een routekaart hadden gekocht) zijn we vertrokken naar ons volgende punt Shenandoah National Park.
Dit park begint bij Front Royal, dus tot dat gedeelte hebben we de snelweg genomen. Nadat we het park waren binnengaan (entree was $ 15 per auto, maar is wel 7 dagen geldig) konden we heerlijk rustig doorrijden. Er was weinig verkeer en als er een auto voor ons reed, zijn we gsstopt bij de 'overlooks' om even van het uitzicht te genieten. Het hoogste punt van de weg door het park is 3680 feet. Veel eekhoorns en herten gezien onderweg, dus heerlijk ontspannend rondrijden na alle drukte van New York en Philadelphia.
Door het park loopt ook een gedeelte van de Appalachian Trail, een pad voor wandelaars dat begint in Maine en eindigt in Georgia (totaal 2,100 miles) en door 150 mensen jaarlijks volledig wordt gelopen. Toch weer wat anders als de Kennedymars...
We hebben de Skyline Drive (de weg door Shenandoah National Park) voor 2/3 gereden, het laatste gedeelte hebben we overgeslagen omdat we anders zo laat bij ons hotel kwamen.
Wat een prachtig hotel hebben we dit keer: Omni Charlottesville. Midden in het centrum en verder van alle luxe voorzien. Vandaar dat we deze ochtend nog genieten van het hotel en pas later vertrekken naar Roanoke!
Gisteravond hebben we gezellig in het centrum wat rondgelopen en heerlijk gegeten bij Bizou. De eerste keer sinds deze vakantie dat we lekker buiten hebben gegeten, want het weer is hier super. Gisteravond was het nog ruim 20 C, dus heerlijk terrasweer. We hebben nog geruime tijd van het terras genoten, vandaar dat dit bericht nu pas verschijnt.
Vandaag gaan we via de Blue Ridge Parkway weer van de natuur genieten.

Foto's

df0dd.jpg
df0dd.jpg
Iwjhsantegoeds
3eeb6.jpg
3eeb6.jpg
Iwjhsantegoeds
d38a3.jpg
d38a3.jpg
Iwjhsantegoeds