Virginia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Shenandoah NP

Virginia,
Verenigde Staten


Shenandoah NP dat moest voor mij het hoogtepunt van onze najaarsreis door Oost USA worden. Ik had foto's gezien en gelezen over dit park, amazing de uitzichten over de bomen in herfstkleuren....als je er op het juiste moment bent.

De natuur laat zicht niet regisseren, maar de 2e en 3e week van oktober zijn meestal het beste moment om dit herfst festijn te zien. Wij waren er in die periode (23/10) maar toch te laat de herfstkleuren piek was al voorbij.

Ondanks die kleine teleurstelling was het toch leuk om over de 105 miles lange Skyline Drive te rijden door dit NP.
Shenandoah NP is onderdeel van de Blue Ridge Mountains (een bergkam). Bij de zuid-uitgang gaat de Skyline Drive over in de Blue Ridge Parkway die 469 (!) miles langs is en eindigt bij de Great Smokey Mountains.

Langs de Skyline Drive zijn veel uitkijkpunten en wandelmogelijkheden. De Appalachen trail loopt door dit park. Deze trail is meer dan 2000 miles lang en loopt dwars over de Appalachen, van Maine naar Georgia. Dit was ook een van de redenen om dit park te bezoeken ik wilde graag een stukje van deze trail lopen. Er zijn meerdere wandelingen waarbij je over een deel van de trail loopt.

Het grootste deel van de Skyline Drive rijd je door bos. Big Meadows is ongeveer halverwege en is een mooie open stuk grasland. Als je liever niet door het bos loopt (er zijn beren!) moet je hier zeker even stoppen om je benen te strekken. Het was heerlijk wandelen in het herfstzonnetje. We hadden gezelschap van veel leuke blauwe vogeltjes die verdomd moeilijk (eigenlijk helemaal niet) te fotograferen waren.

Ben je er in het weekend en wil je kamperen op een van de campgrounds in het park kom dan op tijd of reserveer van te voren. Zo voorkom je zoals wij een teleurstelling en dat je nog 150 km moet rijden om buiten het park een kampeerplek te vinden!