Virginia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Virginia image

Natuurschoon

Virginia
Verenigde Staten
Iwjhsantegoeds

Natuurschoon

Nadat we vanochtend nog een heerlijk ontbijt hadden genuttigd in het hotel zijn we vertrokken voor het volgende traject op onze reis: Blue Ridge Parkway. Deze weg loopt van Waynesboro tot aan Cherokee, een weg door de zuid Appalachian van in totaal 469 miles.
Vandaag hebben we de eerste 110 miles gedaan (tot aan Roanoke) en ondertussen van het uitzicht genoten en regelmatig even de natuur in gelopen. Er zijn een aantal bijzondere plekken onderweg zoals Otter Creek/James River en Peaks of Otter. Binnen de 10 miles kom je zowel op het laagste punt van de weg (649 ft) als het hoogste punt in Virginia (3950 ft). De Blue Ridge Parkway loopt door verschillende staten, zowel Virginia als North Carolina.
Nadat we ruim de tijd hadden genoten om alles te kunnen zien, kwamen we tegen 17 uur aan bij Holiday Inn in Roanoke. Wij hadden de spullen al uit de auto gepakt, maar toen we wilden inchecken bleek dat we bij het verkeerde Holiday Inn stonden. We moesten het hotel 4 kilometer verder hebben. Daar aangekomen hadden we liever in het andere Holiday Inn gezeten omdat dit hotel niet zo mooi is en minder in een leuke omgeving ligt. De kamer ziet er echter prima uit.
We hebben de auto gepakt om bij een Pizza Hut in de omgeving te eten, want een echt centrum heeft Roanoke niet. Daarna hebben we inkopen gedaan bij de supermarkt want onze kamer heeft een koelkast en een magenetron, dus we gaan morgenvroeg zelf ons ontbijtje klaarmaken.
Morgenvroeg vertrekken we weer vroeg naar onze volgende bestemming, Asheville, waarbij we weer een stuk van de Blue Ridge Parkway gaan afleggen!

Foto's

6e866.jpg
6e866.jpg
Iwjhsantegoeds
74fdb.jpg
74fdb.jpg
Iwjhsantegoeds
146dd.jpg
146dd.jpg
Iwjhsantegoeds