Vermont

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Quechee Gorge

Vermont,
Verenigde Staten


Quechee Gorge is met 165 feet (ong. 50 meter) de diepste kloof in de staat Vermont

Het ligt in het Quechee State Park. Als je met de camper door Amerika toert is het een aanrader om op een campground op een State Park te overnachten. Goede voorzieningen, rustig en meestal midden in de natuur. Helaas waren de campgrounds van het merendeel van de State Parks in New England gesloten..maar niet die in Quechee State Park. We waren er in het laatste weekend (15-16 oktober) dat het nog open was.

De campground lag op ong 800 meter van de kloof. Een frisse ochtend wandeling door het bos bracht ons naar de kloof. Deze zag er op het eerste gezicht niet zo geweldig uit maar toen we een stukje langs de kloof liepen kwamen we uit bij een punt waar je via een trapje naar de rivier Ottauquechee (een geweldige naam!) kon afdalen. Hier had zich een poel gevormd. Het leek wel een hotpool! Het water was warmer dan de buitenlucht en kwam flink damp van af. Dit gaf het een mystieke sfeer.

Omdat het vroeg was waren we hier helemaal alleen wat een heerlijk rustig plekje. We draaiden ons om, om de kloof in te kijken. Wat gaaf er hing een luchtballon, dat werden er zelfs drie. We gingen zitten en genoten van de vliegkunsten, een ballon daalde onder de brug de kloof in. We hadden geen idee dat je een ballon zo precies kon besturen.