Utah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Utah image

Ghost towns in Utah

Utah
Verenigde Staten
Lexvan

Ghost towns in Utah

In de zomer van 2013 was ik met mijn familie in Utah. We hadden een auto gehuurd en we reden vanaf Las Vegas een rondje oostwaards, waarin we zuidelijk Utah en het noorden van Arizona verkenden.
De meeste mensen kennen deze regio van Zion Canyon, Bryce Canyon en de Grand Canyon. Wij hebben deze hoogtepunten dan natuurlijk ook bezocht en hier is veel over geschreven en gefotografeerd. Wat de meeste mensen hier overslaan, zijn de ghost towns, spookdorpen dus. Ik wil één spookdorp in het bijzonder uitlichten: Grafton.
Om het spookdorp Grafton te bereiken moet je eerst naar het plaatsje Rockville, aan de UT-9. Het staat allemaal niet goed aangegeven, er wordt dan ook niet massaal geadverteerd. Op een gegeven moment is er een straat met een oude stalen brug: Bridge Lane. Rijd dit straatje in. Ga daarna naar rechts, richting het westen. Dit wordt snel een onverharde weg en na 3 kilometer gaat de weg richting het zuiden, de heuvels in. Op het punt waar deze weg richting het zuiden gaat, de weg heet dan Smithsonian Butte Road. Neem een bocht naar rechts en rijd even langs de rivier door. Op een gegeven moment bereik je het dorp Grafton.
Je vindt er een oude begraafplaats, waarop de teksten soms de harde omstandigheden uit de tweede helft van de 19e eeuw duidelijk maken. Overstromingen en aanvallen door indianen hebben ertoe geleid dat het dorp rond de jaren 1930 compleet was verlaten. De inwoners vonden in Hurricane, een stadje verderop, een beter leven.
Er zijn enkele films opgenomen in Grafton en het wordt onderhouden door de lokale gemeenschap.

Foto's

5dcd4.jpg
5dcd4.jpg
Lexvan
47f49.jpg
47f49.jpg
Lexvan
47f49.jpg
47f49.jpg
Lexvan
604d9.jpg
604d9.jpg
Lexvan
604d9.jpg
604d9.jpg
Lexvan