Utah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Utah image

Utah

Utah
Verenigde Staten
Dianethone

Willis Creek,here we come!

Na het 'Wave'avontuur hield er ons niks nog tegen,we gingen een slotcanyon doen.De keuze viel op Willis Creek,de foto's waren veelbelovend de moeilijkheidsgraad laag! Vertrokken vanaf Escalante,de scenic road nr12 gevolgd en ten lange leste lag de Skutumpah road voor ons! Slik!! Een zandpiste met een waarschuwingsbord om toch maar niet onvoorbereid deze weg te nemen! Even overleggen,ik had een 4WD gehuurd maar mijn zoon niet,die had een gewone auto.Gingen we ons daarop wagen,het weer zag er ook al niet zo schitterend uit...
Aan een toevallig passerende ranger raad gevraagd en die zegde hetgeen we al wisten,de weg lag er berijdbaar bij maar als het regende zaten we vast! Maar hij verzekerde ons dat een ietwat goede chauffeur zelfs met een gewone wagen er wel door kon!

Doen dus!!

Op weg,de zandpiste in,Willis Creek,here we come!

En ja,het was zand slikken,de weg was over het algemeen goed te doen behalve op sommige plaatsen waar het zweet in mijn handpalmen stond...rul zand,een afgrond en de jeep die begon te schuiven..;wat verder door water..en dit door een magnifiek landschap.
Zo ging dat ong.10 mijl door en om de spanning te verhogen pakten zich donkere wolken samen boven ons hoofd!
Maar waar bleef Willis Creek toch?Het kaartje,meegenomen in het Visitor Center stelde niet veel voor..geen idee waar ergens op die weg we waren..

Dan werden die wolken wel heel nadrukkelijk en met pijn in het hart besloten we dan maar om rechtsomkeer te maken!

Terug dus...eensklaps zagen we het!We waren er voorbij gereden!! Joepie!!

Wij uit de auto's,en voor ons lag een schitterende,metersdiepe kloof...prachtig..maar...hoe geraakte je hierin??Nergens een toegangsweg te bespeuren! De teleurstelling was groot,we geraakten dus niet in die slotcanyon waar je volgens het boekje zelfs met kinderen en honden in kon wandelen.Damn !!Hoe kon dat nu ??

Terug thuis,het liet me niet los...En na lang napluizen bleek dat hetgeen we voor Willis Creek aanzagen in werkelijkheid Averett Canyon was,de slotcanyon zelf lag enkele meters verder dan het punt waar we teruggedraaid waren!

Maar de wraak zal zoet zijn,in september zijn we terug in die regio en...Willis Creek...here we come...again !!