Utah

Vele toeristen die een rondreis maken door het westen van de Utah doen ook de staat Utah aan. Dit vanwege de vijf nationale parken die zich in deze staat bevinden: Bryce Canyon, Capitol Reef, Canyonlands National Park, Arches National Park en Zion. Utah is één van de Four Corners, het enige vierstatenpunt van de Utah. Op dit punt deelt deze staat de grens met Colorado, New Mexico en Arizona. De hoofdstad van Utah is Salt Lake City.

Informatie over Utah

Beste foto's & tips van Utah

'509665' door deerik '509665' door deerik

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Sunrise @ Bryce

deerik

Als je naar de West Kust van de USA gaat, mag Bryce Canyon absoluut niet op je lijstje ontbreken. Misschien wel het mooiste park, naar mijn mening zelfs mooier dan de Grand Canyon. Nog een tip, boek er ver van te voren een lodge vlakbij, deze zitten nl. vaak ver van te voren vol. Het is een waar feest om in het park, op een mooi uitzichtpunt van zowel de sunrise als de sunset te genieten. Als je de zonsopkomst doet, adviseer ik je aansluitend de Navajo Loop te lopen. De Navajo Trail is 'The Best 3-mile hike in the world' en loopt door canyon tussen de hoodoos door, van begin tot eind genieten!

'483014' door ErwinenManon '483014' door ErwinenManon

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Mesa Arch

ErwinenManon

Mesa Arch - een prachtige plek om net na zonsopkomst het uitzicht te bewonderen. De fotografen zijn dan vertrokken, en de onderkant van de boog weerkaatst het zonlicht nog steeds . Wij moesten deze prachtige plek met nog 1 andere toerist delen.

'459062' door Peerderik '459062' door Peerderik

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Goosenecks State Park

Peerderik

In het zuiden van Utah ligt het park aan een diepe meander van de San Juan River. . De meander bereikt een diepte tot wel 300 meter. Goosenecks State Park is grotendeels onontgonnen. Er is geen bezoekerscentrum en de toegang tot het park is gratis.

Laat kaart zien

Laatste Utah artikelen

Door: Jane Roos
VIDEO: 's werelds grootste 'Rope Swing'

Dacht je dat aan een touw rondzwaaien niet spectaculair is? Deze mannen in Utah (Amerika) bewijzen dat touwzwaaien een echte sport is en op extreme plekken beoefent kan worden!

Dacht je dat aan een touw rondzwaaien niet spectaculair is? Deze mannen in Utah (Amerika) bewijzen dat touwzwaaien een echte sport is en op extreme pl...

Video: Een reis door de Canyons

Een prachtige video van Metron die van zijn reis een mooie samenvatting heeft gemaakt. Metron ging op de reis naar de Canyons in Arizona en Utah. Geniet van zijn prachtige beelden die hij de Grand Canyon, Glen Canyon, Bryce Canyon en Zion Canyon heeft gemaakt.

Een prachtige video van Metron die van zijn reis een mooie samenvatting heeft gemaakt. Metron ging op de reis naar de Canyons in Arizona en Utah. Geni...