Utah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The Subway - Left Fork of North Creek, Topdown

Utah,
Verenigde Staten


In 2008 zag ik een vergelijkbare foto van deze locatie en besloot dat ik hier naar toe wilde gaan. Toen ik ging uitzoeken hoe we er moesten komen, bleek het niet zo eenvoudig. Voor dit gedeelte van Zion heb je namelijk een vergunning nodig en het betreft een semi-technische slot canyon.

Aan het begin van 2009 meegedaan aan de lotterij om een vergunning te krijen, en ja, we wonnen. In het begin van mei 2009 kwamen we in Zion aan. De dag voor onze wandeling hebben we een middag uitleg gekregen hoe we het beste in deze slot canyon konden afdalen met touwen en al. Op 10 mei reden we heel vroeg naar de Left Fork Trailhead, waar we een lift kregen naar de Wildcat Trailhead om daar aan onze wandeling te beginnen.

*Wildcat Trailhead - begin van de wandeling
*Confluence Left Fork-Russell Gulch - spoorzoeken via "cairns" om bij het begin van de canyon te komen, klimmen en klauteren over rotsblokken.
*Subway Lower End - technische gedeelte waarbij je moet afdalen via touwen en door water moet waden, aan het begin van het seizoen zeker een wet suit nodig. Begin mei is de watertemperatuur ongeveer 3°C.
*Exit Point -laatste stuk om de canyon uit te komen, steile klim naar boven, pad is slecht te vinden.
*Left Fork Trailhead - terug bij de parkeerplaats

Bij verre weg de meest zware wandeling ooit gedaan, maar ooit wil ik terug.