Utah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Herfst in aantocht

Utah,
Verenigde Staten


Al zou je het niet zeggen op een zomerse dag als dit, formeel is de herfst in aantocht. Zo ook hier in Capitol Reef, waar de Cottonwood Trees geel kleuren rond deze tijd van het jaar. Wij waren hier in de herfst van 2018 en toen was het hier heel erg rustig. Veel toeristen trekken naar het meer populaire Bryce of Arches NP, terwijl Capitol Reef toch echt meer dan een bezoek waard is, met haar prachtige rotsformaties en kloven. Je kunt hier ook prachtige panoramaroutes rijden en bijzondere wandelingen maken.
Vlak bij het Visitor’s Centre ligt de voormalige nederzetting Junction (later Fruita genoemd), welke eind 19e eeuw is opgezet door de Mormonen. Deze nederzetting staat bekend om de grote fruitboomgaarden die begin 20e eeuw hun vruchten af gingen werpen. De nederzetting is inmiddels niet meer bewoond sinds het onderdeel uitmaakt van het National Park. Vandaag de dag staat er alleen nog een oud schoolgebouw, een huis en een oude schuur met wat werktuigen. De boomgaarden zijn echter overgenomen door de National Park Service en vallen onder ‘beschermd historisch landschap’. In Fruita bevindt zich een klein bakkerswinkeltje waar je werkelijk de allerlekkerste fruittaartjes kan inslaan die je je maar kan indenken.
Binnen het park kun je alleen kamperen (Fruita Campsite – prachtig gelegen in de boomgaarden, met uitzicht op de gekleurde rotswanden). Net buiten het park zijn er in het plaatsje Torrey diverse andere overnachtingsmogelijkheden.