San Francisco Reviews

8

Categorie: Stad

San Francisco

Fischermans Wharf in San Francisco bestaat uit restaurantjes, visstalletjes, winkeltjes, musea en veel, veel toeristen. Natuurlijk zijn er ook prachtige oude schepen bij de Hyde Street Pier en kan ook San Francisco niet zonder een jachthaven. Het is een heerlijk gebied om zowel overdag als s'avonds te bezoeken. Ook is er een zeeleeuwen kolonie naast Pier 39. De zeeleeuwen liggen op houten dokken die oorspronkelijk werden gebruikt om boten aan te leggen. Het is altijd de thuisbasis gebleven van de vissersvloot van San Francisco, ondanks de voorzichtige herontwikkeling in een toeristische attractie tijdens de jaren 1970 en 1980. In 2010 werd een ontwikkelingsplan van $15.000.000 voorgesteld door stadsambtenaren om zo de neerwaartse trend van het gebied te doorbreken. Sindsdien is het een grote toeristische trekpleister geworden. Natuurlijk komen al die toeristen ook via de bekende cruiseschepen, die daar ook liggen. Wat een contrast….
veel te zien
sfeervolle stad
mooi om te zien
prachtig uitzicht

kan druk zijn in hoogseizoen
review geplaatst op 2019-04-02

8

Categorie: Stad

San Francisco

SF staat bekend als de meest progressieve stad van de de VS. En dat merk je. Er hangt een hele prettige atmosfeer en de stad staat bol van bezienswaardigheden, zoals: Fishermans Wharf, Golden Gate, Cable Car, Castro, Twin Peaks, Alcatraz, The Pier. Het is een toeristische stad, maar eigenlijk merk je daar niet zo veel van. Alleen op Fishermans Wharf kan het heel druk zijn.
Gezellige stad
Veel bezienswaardigheden

Toeristisch
review geplaatst op 2017-02-07

7

Categorie: Stad

San Francisco

Wij hebben met veel plezier in 2014 San Francisco bezocht. De stad heeft zoveel te bieden. Zowel cultuur als natuur en dat is voor ons een goede combi! Ons bezoek aan Alcatraz, waarbij we via een audio-guide werden bijgepraat (door een gevangene en een bewaker) over het leven op Alcatraz is ons echt bijgebleven. Indrukwekkend zoals gevangen daar leefde! We hadden vooraf hoge verwachtingen van Pier 39 waar zeeleeuwen masaal bij elkaar komen en luieren in de zon. We hadden ze via een livestream al online vanuit huis bekeken. Toen we er aan kwamen was de pier erg commercieel. Overal souvenierswinkels en restaurants. Dit had van ons niet gehoeven. Verder hebben we Alamo Square bezocht waarbij je mooie gekleurde huisjes ziet en een mooi overzicht hebt over de stad. Ook hebben we de coastal trail gelopen. De wandeling langs de zee bood mooi uitzicht over de Golden Gate Bridge. Daarnaast hebben we onderweg zeehonden, pelikanen en dolfijnen gespot. Natuurlijk zijn we ook even over de Golden Gate Bridge gereden. We hadden pech met het weer maar ook de mist leverde mooie foto's van de brug op. Wat we nu weten is dat San Francisco bestaat uit veel heuvels. Er is veel hoogte verschil in de stad. Gelukkig kan je de kabeltram pakken als je moe bent van het lopen en zo alsnog veel van de stad zien.
Alcatraz
Coastal trail
Stadspark
Alamo square
Golden Gate Bridge

Pier 39 te commercieel
review geplaatst op 2017-03-24

9

Categorie: Stad

San Francisco

Even buiten het centrum van San Francisco, op 1111 Gough Street, iets ten noorden van Fillmore District, staat St. Mary’s Cathedral. Aan de buitenkant zie je nog niet zo dat dit een bijzondere kathedraal is. Eenmaal binnen worden we aangenaam verrast en een beetje overdonderd door wat we dan zien. De kerk is superstrak en modern qua vormgeving en kleur. De kathedraal is in 1967 gebouwd en is ontworpen door de Italianen Pier Luigi Nervi en Pietro Belluschi. Je mag dit op architectuurgebied rustig een van de hoogtepunten van de stad noemen. Uit iedere hoek gaat de kerk als het ware in strakke lijnen omhoog naar de gezamenlijke top op 58 meter hoogte, waar de lijnen samenvloeien tot een kruis. Ademloos lopen we hier rond en genieten van dit meesterwerkje. Er zijn mooie glas-in-lood ramen en er is prachtig licht. We hadden hierover in onze voorbereiding niets gelezen en ook in ons reisgidsje komen we hierover niets tegen. Voor ons is het een echte ontdekking in deze toch al zo bijzonder mooie stad.
Redelijk in het centrum
Architectonisch hoogstandje

Geen
review geplaatst op 2016-10-22

9

Categorie: Stad

San Francisco

Op het moment dat we wisten dat we naar San Francisco gingen, stond Alcatraz, alias The Rock, hoog op ons wensenlijstje. Het heeft bij ons altijd erg tot de verbeelding gesproken. Een eiland, waarvan niet te ontsnappen zou zijn voor de kust van San Francisco... Al thuis hadden we een avond tour geboekt omdat we zagen dat er daar maar eentje van gaat en je dus meer ruimte hebt om rond te lopen. Ook vaart de boot om het eiland heen, wat bij de dag tour niet het geval is. Daarnaast laten ze ook horen hoe het klinkt om ingesloten te worden. Tegenwoordig mag je niet meer in de cel zitten op het moment dat de celdeuren in het slot vallen, aangezien er mensen enige tijd 'gevangen' hebben gezeten toen de deuren niet meer open konden. We vonden het geluid alleen al indrukwekkend genoeg. Gelukkig konden wij weer weg. Naarmate de tour vordert zie je ook de zonsondergang (moet het natuurlijk wel mooi weer zijn) en verschijnen er overal lichtjes op de oevers. Heel mooi. De avond tour is wel wat duurder, maar wij vonden het zeker de moeite waard.
Vol geschiedenis
Mooi gelegen
Je vaart rond het eiland bij avond tour
Mooi zicht of San Francisco

Avond tour is duurder
review geplaatst op 2018-01-18

Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50

Praktische informatie