San Francisco foto's & tips

'487627' door hansdewildt '487627' door hansdewildt

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Golden Bridge !

hansdewildt

Er zijn zoveel mooie foto’s van de Golden Gate Bridge gemaakt terwijl iets verder een echte Golden Bridge ligt. Welleswaar in het laatste zonlicht, maar het is toch ook een sieraad van San Francisco. De San Francisco-Oakland Bay Bridge, die plaatselijk kortweg Bay Bridge wordt genoemd, is een grote brug over de Baai van San Francisco. Het westelijke gedeelte van deze mooie brug verbindt Yerba Buena Island met San Francisco en bestaat uit twee aparte hangbruggen met elk twee pylonen, die aan een centrale betonnen verankering vastzitten. Het oostelijke deel verbindt Oakland met San Francisco en bestaat uit een stalen vakwerkviaduct, vijf kleinere stalen vakwerkbruggen en een grote vakwerkbrug. Een deel ervan loopt over een tuibrug. Over de brug reizen ongeveer 274.000 voertuigen per dag. Deze brug werd geopend op 12 november 1936, zes maanden voor de bekendere brug ten noorden van San Francisco, de Golden Gate Bridge. Ben je bij de Golden Gate Bridge in San Francisco vergeet dan niet even achterom te kijken naar deze prachtige Golden (Bay) Bridge. Hij is anders, maar ook erg mooi !! (even klikken op de foto !)

'484194' door channeke '484194' door channeke

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

'Painted Ladies'

channeke

De 'Painted Ladies' zijn te vinden op Alamo Square in San Francisco. Dit zijn zes huisjes die identiek zijn, maar ieder een andere kleur hebben. Ik kende huisjes al uit de zeer bekende serie ‘Full House’. Een serie die werd uitgezonden tussen 1987 en 1995 in Nederland. Ik vond het erg leuk deze locatie te zien. Tevens vanaf deze heuvel een prachtig uitzicht over de stad!

'391204' door hansdewildt '391204' door hansdewildt

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Fisherman's Wharf

hansdewildt

Fischermans Wharf bestaat uit restaurantjes, visstalletjes, winkeltjes, musea en veel, veel toeristen. Natuurlijk zijn er ook prachtige oude schepen bij de Hyde Street Pier en kan ook San Francisco niet zonder een jachthaven. Het is een heerlijk gebied om zowel overdag als s'avonds te bezoeken.

'494141' door PleunGroeneveld '494141' door PleunGroeneveld

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Fietsen in San...Fran

PleunGroeneveld

In San Francisco kun je een prachtige fietstocht maken die je o.a. over de Golden Gate Bridge laat gaan. Huur een fiets aan de Fishermans Wharf voor 32 dollar en begin vanaf daar aan je route. De leuke route leidt je eerst een stukje door de stad, en maak even een stop bij de ijssalon van de ijs en chocoladefabriek van Ghiraldelli voor een heerlijk ijsje. Fiets daarna weer lekker door langs het water en de jachthaven. Fiets weer een stukje en voordat je de klim naar de Golden Gate gaat doen wellicht nog even tijd voor een kleine versnapering bij de warming hut. Langs de route kom je allerlei mensen tegen en wij kwamen twee Thaise Boeddhistische monniken tegen, bijzonder en leuk voor de foto.Het over de brug fietsen is een belevenis op zich en moet je eigenlijk gewoon gedaan hebben. Eenmaal over de brug fiets je naar Sausolito en daar kun je voor 11 dollar de ferry pakken die je terugbrengt naar Fishermans Wharf waar je de fiets weer in kunt leveren. De route is niet echt moeilijk of zwaar en met een gemiddelde conditie goed te doen, Wij vonden het Top!!!!

'448666' door CarlavanOoij '448666' door CarlavanOoij

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Pier 39

CarlavanOoij

Grappig dat ik bij deze foto kan kiezen voor de categorie 'Stadsbeeld'. Zoveel zeeleeuwen op een aantal vlonders zou je eerder onder 'Wildlife' verwachten. Toch is dit echt het stadsbeeld van San Francisco. De zeeleeuwen hebben zich in september 1989 verzameld bij Pier 39. Niemand weet waarom. Voor die tijd hadden ze een vaste stek op de rotsen net buiten de baai van SF. Ik heb trouwens geprobeerd de foto recht te zetten maar wat is dat bij deze foto lastig. Alle lijnen lijken af te wijken. Uiteindelijk maar gekozen om het dak van de witte vuurtoren recht te zetten.

'445437' door hansdewildt '445437' door hansdewildt

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Aardbeving !

hansdewildt

In Californië is zondagavond de noodtoestand uitgeroepen na een zware aardbeving. Het noorden van de staat werd getroffen door een beving met de kracht van 6,0 op de schaal van Richter. Het is de zwaarste aardbeving die het gebied rond San Francisco sinds 1989 heeft getroffen. Helaas zijn er ook historische gebouwen beschadigd. Bij bijna 70.000 huishoudens viel de stroom uit. Daarbij zijn ook grote delen van snelwegen vernield. Sommige bewoners waren bang dat er sprake was van de 'Big One', de grote aardbeving die volgens Amerikaanse seismologen elk moment kan plaatsvinden in het dichtbevolkte gebied. Laten we hopen dat die nog lang wegblijft en dat we nog mogen blijven genieten van de skyline van San Francisco zoals op deze foto vanaf de Golden Gate Bridge ! (even uitklappen svpl)

'497540' door ErwinenManon '497540' door ErwinenManon

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Alcatraz

ErwinenManon

Op 11 juni 1962 ontsnapten drie gevangenen van het zwaarbewaakte gevangeniseiland Alcatraz, ten noorden van San Francisco. Het lot van Clarence Anglin, John Anglin en Frank Morris is nog altijd een groot raadsel: waar bracht hun zelfgeknutselde rubberboot hen die nacht naar toe? Toen Nederlandse wetenschappers bezig waren met een stromingsmodel voor de baai van San Francisco om de gevolgen van de zeespiegelstijging te bestuderen, bedachten ze dat dit model ook licht zou kunnen werpen op dit intrigerende verhaal. Hun simulatiewerk is nu voltooid en ze concluderen dat een ontsnapping inderdaad mogelijk was. Ze vonden tevens dat het beste tijdstip om die nacht met een boot te vertrekken vanaf Alcatraz, rond 23:30 uur lag. Een rubberboot die om 23:30 uur van Alcatraz vertrok, zou waarschijnlijk net ten noorden van de Golden Gate Bridge aan wal zijn gekomen. Het model toont tevens aan dat wrakhout, in dat scenario, waarschijnlijk zou zijn aangespoeld op Angel Island, precies waar een peddel en enkele persoonlijke bezittingen werden gevonden.

'494307' door ErwinenManon '494307' door ErwinenManon

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Golden Gate Bridge

ErwinenManon

De GGB is denk ik wel het icoon van San Fransico! Uiteraard kan je er met je auto overheen rijden, vergeet dat niet eerst de tol te betalen. De tol kan je niet bij de brug zelf te betalen. Op deze website kan je vinden waar je de tol kunt betalen; https://www.bayareafastrak.org/en/howitworks/retailmap.html kosten 7$ per auto. Daarnaast kan je er ook overheen fietsen, dit is wel gratis. Voor 10$ pp kan je met de ferry vanaf Sausalito weer terug naar San Fransico

'492885' door wimraaijen '492885' door wimraaijen

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Twin Peaks

wimraaijen

Wil je mooi uitzicht op San Francisco, rij dan even Twin Peaks op. Heuvels in het het midden van een buitenwijk. En doe het vooral bij zonsondergang. Wij hadden in ieder geval geen spijt van dit tochtje...

'494983' door ErwinenManon '494983' door ErwinenManon

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

San Francisco

ErwinenManon

Deze steiger kwamen we tegen toen we langs de pieren liepen in San Francisco! De pier is te vinden dicht bij pier 1. Een leuke plek om te lunchen of gewoon een heerlijk ijsje te kopen.

'486222' door neretslok '486222' door neretslok

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Juni mist

neretslok

Je moet wel heel veel geluk hebben als je in de zomer in San Francisco bent en je kunt de beroemde Golden Gate brug fotograferen zonder de beruchte mist. Juist hier, bij de ingang van de Golden Gate ontmoet zeer koud zeewater de hete lucht boven het Californische land en ontstaat de mist. June gloom noemen ze het, juni mist, hoewel de mist wel tot in september kan blijven optreden. Een paar kilometer landinwaarts heb je er al vaak geen last meer van.

'494775' door MKamman '494775' door MKamman

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Chinatown

MKamman

De beste en meest vlakke weg van Union Square naar Fishermen's Warf is via Stockton Street. Je loopt dan meteen door Chinatown en Little Italy. Vooral in Chinatown is het een drukte van jewelste en kan je echt letterlijk kopen, zowel food als non-food. Deze foto schoot ik toen ik een klein shopje in keek. Toevallig keek de dame net op!

'441655' door CarlavanOoij '441655' door CarlavanOoij

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Afgezaagd

CarlavanOoij

Nee hoor, de Golden Gate Bridge is niet afgezaagd. Maar misschien vinden de RR die al langer op deze website actief zijn een foto ervan wel afgezaagd. San Francisco is mijn favoriete stad en deze foto roept direct zoveel positieve gevoelens bij me op dat ik het niet kan laten hem toch te plaatsen. Wij hadden het geluk dat de brug goed zichtbaar was en dat de mist als een lage wolk slechts een deel van de brug onzichtbaar maakte. De brug kan een geluidssignaal afgeven aan de schepen die in de mist misschien de pijlers over het hoofd zouden zien. Dat de brug kan 'toeteren' was iets dat ik niet wist. Ik vond het grappig en zinvol tegelijk.

'494458' door ErwinenManon '494458' door ErwinenManon

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Sky Line San Francisc

ErwinenManon

Voordat we naar Amerika gingen hadden we al een aantal nachten in San Francisco geboekt. Dit omdat het een vrij populaire stad is. Hoe dichter we bij deze stad kwamen, hoe meer zin we er aan hadden. Spontaan besloten we dat we graag 1 dag extra in de stad door wouden brengen. We zijn in alle vroegte naar Sausalito gereden om daar met de eerste pont naar de stad te gaan! Absoluut de moeite waard! Wanneer je op de veerboot bent, komt de zon op en zie je de stad met zijn mooie bruggen langzaam verschijnen.

'408285' door RobHoekstra '408285' door RobHoekstra

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Full house

RobHoekstra

Alamo square San Fransico. Een bekend straatje even buiten het centrum van San Fransico. Dit straatje diende als decor voor de amerikaanse sitcom full house. Op de achtergrond nog de skyline van het centrum. Leuke stad trouwens SF.

'492875' door hansdewildt '492875' door hansdewildt

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Fietsend !

hansdewildt

San Francisco, een adembenemende stad met een enorme diversiteit aan culturen, architectuur, bezienswaardigheden en natuur! Een stad waar je gerust weken vakantie kunt houden en je niet verveelt! Laat je verrassen door de vriendelijkheid en de tolerantie van de mensen. De hippie-cultuur is hier begonnen en het is dan ook niet uitzonderlijk dat je hier nog wat “lost hippies” aantreft. In de jaren 60 van de vorige eeuw ontstond in San Francisco de hippie cultuur. Het werd dé hippie hoofdstad van de wereld. Er wordt in deze stad minder moeilijk gedaan over zaken als seks of drugs. Maar laat je niet in de maling nemen, het is geen Amsterdam! Ontdek deze geweldige stad eens per fiets en vergeet dan vooral niet de Golden Gate Bridge. Deze verbind San Francisco met North Bay. Met een lengte van 2737 meter, is het een hele klus. Deze fietser kwam ik daar tegen, maar ik had het gevoel dat hij “de weg kwijt was” !

'488740' door deerik '488740' door deerik

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Tringgg tringgg

deerik

Een foto van de beroemde San Francisco kabeltram. Deze foto is aan het einde van de baan gemaakt met een langere sluitertijd (panning), de focus ligt dus op de bestuurder in het midden van de tram. Voor de geïnteresseerden: Canon EOS 5D Mark II 16mm ISO 200 F 8.0 1/15 sec

'452434' door Lianne '452434' door Lianne

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Golden Gate

Lianne

In San Francisco namen we de fiets en fietsten we, zoals zovelen, het beroemde rondje vanaf Fisherman's Wharf over de brug naar Sausalito, waar we de ferry terug namen. Aan de overkant van de brug heb je vanaf get water dit schitterende zicht op misschien wel de meest bekende brug ter wereld. Omdat het niet heel mooi weer was maakte ik de foto met drama effect, in dit soort weersomstandigheden komt dat goed tot zn recht!

'458798' door EdwinS '458798' door EdwinS

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

'1984'

EdwinS

Niemand ontkomt aan Big Brother in de film '1984' over een totalitaire staat. De verfilming van het boek van George Orwell is verrassend actueel. Een waarschuwing tegen te veel camera's en databanken. Minstens één personage heeft George Orwell (1903-1950) ons nagelaten dat hemzelf en zelfs het jaar van zijn toekomstroman '1984' ruimschoots heeft overleefd: Big Brother, tegenwoordig merknaam voor allerlei exhibitionistische tv-programma's, maar daarnaast nog altijd het symbool van de totalitaire staat die ons dag in dag uit begluurt.

'516897' door reizendebeer '516897' door reizendebeer

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

( Jazz/blue's? )...Re

reizendebeer

Terwijl ik door mijn foto archief aan het bladeren was kwam ik opeens deze vergeten foto tegen die ik gemaakt had in San Francisco. Het is aan de pand te zien dat hij tegen het grensgebied van Chinatown en Litle Italy gevestigd staat. Hoewel er een Chinees restaurant in huist is het pand volledig versierd met Jazz & Bleu's graffiti. Van deze foto ga ik bijna swingen, haast niet te geloven dat ik hem bijna gemist had.

'416268' door hansdewildt '416268' door hansdewildt

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Alcatraz !

hansdewildt

Alcatraz is een eiland in de Baai van San Francisco. Van 1934 tot 1963 was het in gebruik als zwaar beveiligde gevangenis. 1545 gevangenen hebben het eiland als standplaats gehad. Tegenwoordig is het eiland een beschermd gebied , beheerd door de National Park Service. Naast de gevangenis bevat Alcatraz ook de oudste vuurtoren van de westkust van de Verenigde Staten.

'497140' door ErwinenManon '497140' door ErwinenManon

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Golden Gate Bidge

ErwinenManon

Vanaf het dorpje Sausalito heb je een fantastisch uitzicht op de Golden Gate Bridge. De brug was toen het in 1937 na vier jaar constructie voltooid was de langste en hoogste hangbrug ter wereld. Maar bovenal is dit staaltje van ingenieurskunst een prachtig monument, dat met de rode kleur fel afsteekt tegen de omgeving.

'490347' door neretslok '490347' door neretslok

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Lombard Street

neretslok

Lombard Street is bekend vanwege een klein stukje van die straat aan de top van Russian Hill, tussen Hyde Street en Leavenworth Street. Hier is de heuvel zo steil (27°) dat het te gevaarlijk zou zijn voor de meeste auto’s om recht naar beneden of boven te rijden. Tussen 1922 en 1923 heeft men dit stuk van Lombard Street dan ook omgevormd tot een serie van acht haarspeldbochten. Auto’s kunnen enkel in oostelijke richting naar beneden rijden. Het zicht van de auto’s die zich met moeite langs de kronkelende straat een weg naar beneden banen is een toeristische attractie geworden. En voor de automobilisten is het een attractie om dit stukje weg te rijden. Ze staan er voor in de file!

'225514' door arny '225514' door arny

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Nudist in San...Franc

arny

De nietsvermoedende stadsbezoeker zal vreemd opgekeken hebben van dit heerschap. Naakt kun je het niet echt noemen, het hoedje en de roze crocs kleden toch behoorlijk af! We waren opzoek naar de locatie van de Folsom Streetfair en dankzij deze 'gids' hebben we die zonder problemen gevonden. De jaarlijkse Folsom Streetfair is net zo'n verkleedspektakel als ons eigen carnaval (ik kom uit Limburg, misschien is de roze zaterdag een betere vergelijking). Alleen ligt de nadruk op leer, lak en latex. Iedereen die een alternatieve levensstijl aanhangt kan die in dat weekend eindelijk eens in het openbaar op de straat uitdragen... En het is er ook nog eens supergezellig!