San Francisco

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

San Francisco image

Een ijsklontjesmachine en een buzzer........nieuwe ervaringen

San Francisco
Verenigde Staten
AanTaaaaafel

Een ijsklontjesmachine en een buzzer........nieuwe ervaringen

Een paar jaar gelden zijn we voor eerst in Amerika geweest en dat smaakte naar meer. Toen zijn we naar New York gegaan en dit jaar bezoeken we San Francisco, Las Vegas en Los Angeles. We blijven een week in San Francisco en hebben hiermee tijd om in ons tempo rustig van de stad te genieten en deze te ontdekken.

Met de BART, een tram/metro, zijn we in een half uur bij ons hotel en hier lopen we tegen een nieuwe ervaring aan. Het is een ijsklontjesmachine die op elke gang van het hotel staat. Nu ken ik deze apparaten wel uit de horeca, maar in een hotel en specifiek op de gang ben ik ze nog niet tegengekomen. Is dit het alternatief van de mini bar? Hebben ze hier een voorliefde om overal ijsklontjes in te willen doen? Ik weet het niet, maar met mijn ijsbucket ga ik ook maar de gang op. Een colaatje is koud toch lekkerder dan lauw.

Op de eerste volle dag starten we met een bezoek aan Fishermanswarff. Een oude retro tram zet ons hier af en meteen staan we in een commercieel centrum, waar wij persoonlijk niet zo van houden. Maar de zeeleeuwen zijn leuk om te zien, zeker als er ruzie ontstaat en dat maakt het, een beetje goed. We vervolgen onze weg naar Aqua Park bathhouse met een pier en Ghiradelli Square. Het hoogte punt wordt letterlijk en figuurlijk Lombard Street, wat ook wel de crookedest Street wordt genoemd.
’s Avonds lopen we tegen een tweede nieuwe ervaring aan wanneer we willen gaan eten bij de Cheesecake Factory. Het is hier erg druk en we krijgen dan ook direct een pager / buzzer. Als de buzzer afgaat, wil dit zeggen dat er tafeltje voor ons vrij is, dus melden we ons snel en worden we naar een tafeltje gebracht.

Op de nieuwe dag beginnen we onze route in China Town en bezoeken hier een kerk, een Fortune Cooky fabriekje en een paar 'Alibaba'-winkeltjes. Bij de voorbereidingen heb ik een antiekzaak gespot, die vandaag op de route ligt. Dit brengt ons direct naar de Italiaanse wijk waar veel leuke restaurantjes zitten. We sluiten onze wandeling af bij pier 3 en de Ferry Building. Hier zitten mooie restaurantjes respectievelijk eten gerelateerde winkeltjes. Een mooi concept.
In de avond lopen we opnieuw weer tegen de buzzer aan. Nu wordt deze ingezet om aan te geven dat we het eten kunnen ophalen.

Dag drie begint weer bij Fishermans Wharf, niet omdat het zo mooi is, maar om fietsen te huren voor de tocht over de Golden Gate Bridge. We besluiten niet om de ferry terug te nemen, maar draaien aan de overkant van de brug om en gebruiken de fiets om San Francisco verder te ontdekken. Via een Romeinse tempel, de wijk Presidio en de Italiaanse wijk sluiten we de route af bij de andere brug die wel erg veel lijkt op de Golden Gate bridge. Alleen is deze wat langer.

Op de vierde dag gaan we de andere kant op. We willen naar Alamo park van waaruit je een goed zicht hebt op de painted ladies. Dit zijn 5 dezelfde huizen, maar die door de verschillende kleur van verven er anders uit zien. We zetten onze route voort naar de wijk Haights en Sainsbury. Dit is een wijk met een zeer hoog alternatief gehalte. Ze zijn hier nog in de flowerpower periode blijven hangen. In de middag gaan we met de bus naar de wijk Castro. In deze wijk komt een blote oude man met enkel een sok om onze kant op gelopen. Hij paradeert hier wat rond, om op deze manier geld te verdienen. Op een kruispunt zijn de regenboogkleuren als een soort zebrapad verwerkt en dat is typerend voor deze wijk. Vanuit Castro gaan we naar de wijk Mission waar we op een druk park, genaamd Dolores, aankomen. We aanschouwen deze drukte en lopen via een graffiti- steegje naar de bushalte. Genoeg gewandeld voor vandaag.

De nieuwe dag begint met een bezoek aan de bajes, Alcatraz. Deze dag stond vast want een maand geleden had ik online al kaartjes gekocht en dat was maar goed ook. Het was immers ook uitverkocht voor vandaag en dat betekent dat het druk is. Achteraf zijn we blij dat we Alcatraz geboekt hebben aangezien we vooraf twijfelden. Het einde van de middag gebruiken we om wat te shoppen.

De laatste dagen gebruiken we om ons to do lijstje af te werken. We bezoeken onder andere nog de wijk Pacific Heights, wat een leuke wijk/ straat (Fillmore street) is. Geen winkelketens maar leuke winkeltjes. Van hieruit gaan we naar Japan Town, wat niet zoveel voorstelt, een kwestie van snel afvinken. Maar op wandelafstand ligt de Saint Mary’s Cathedral. wat een moderne kerk is en waar je mooie foto’s kan maken. Tevens brengen we een bezoek aan het stadhuis in de wijk Civic Center. Dit is vrij toegankelijk en zeker een bezoek waard is, wat typerend is voor de stad. Wij hebben genoten.

Foto's

a1f65.jpg
a1f65.jpg
AanTaaaaafel
29dc9.jpg
29dc9.jpg
AanTaaaaafel
d7567.jpg
d7567.jpg
AanTaaaaafel
10be7.jpg
10be7.jpg
AanTaaaaafel