Dublin revisited

Hoofdfoto bij reisverhaal 'Dublin revisited'
Was hier op 2015-05-07 Gepost op: 5 reacties.
Tien jaar geleden liep ik voor de hotelschool stage in Dublin, Ierland. Het was de eerste keer dat ik in het buitenland woonde, dus best spannend. De kamer die ik geregeld had moest ik delen met, wat bleek, een Nederlands meisje. Een lang verhaal kort: we zijn vriendinnen vanaf dat moment. We hebben vier maanden de kamer gedeeld en hebben sindsdien elkaar opgezocht als we weer eens in een ander land woonden en tussendoor ieder jaar minimaal een weekend weg naar een leuke Europese bestemming. De afgelopen tien jaar hebben we zoveel gezien, eigenlijk best bijzonder!

2005: Dublin
2006: Dublin
2007: Dublin, Hamburg
2008: London, Wenen
2009: Bristol
2010: Marokko rondreis, Bristol,
2011: Budapest, Zürich
2012: Portugal roadtrip, Trier, Luxemburg
2013: Oslo, Hamburg,
2014: Moskou, Riga

Dit jaar dus precies tien jaar geleden dat we in Dublin woonden, dus vonden we het hoog tijd om 10 jaar vriendschap te vieren met een jubileum reis! Het zou leuk zijn om weer naar Dublin te gaan, maar dat kennen we nu wel... dus kwam mijn vriendinnetje met het lumineuze idee dat er vast wel meer Dublins op de wereld zijn. En warempel, er zijn er nog 3, allemaal in de VS gelegen. Twee daarvan wil je niet dood gevonden worden, maar de derde lag naast San Francisco! Dus de keuze was snel gemaakt en uiteindelijk is het een uit de hand gelopen roadtrip geworden van 3 weken door Canada en de VS.

Ik heb al onwijs veel mooie tips en foto's van de andere reisreporters voorbij zien komen en we gaan echt een top tijd hebben. We hebben zelfs een aantal dingen in ons reisschema aangepast omdat we zulke mooie dingen hier voorbij zagen komen, dat we die niet wilden missen.

De planning is nu als volgt: Seattle, Vancouver Island, Vancouver, Salmon Arm, Glacier NP (Canada), Banff NP, Calgary, Glacier NP (VS), Yellowstone NP, Gerlach, Yosemite NP, DUBLIN!!, San Francisco, Seattle, AMS.

Aanstaande zondag vertrekken we nadat we al veel vakantievoorpret gehad te hebben. Tijdens de reis zal ik hier dus wat minder actief zijn, maar daarna zal ik waarschijnlijk des te meer mooie dingen hebben om met jullie te delen!

Foto's bij dit blog

Voorvertoning 2005 in Dublin

2005 in Dublin

Voorvertoning 2014 in Moskou

2014 in Moskou

2005 in Dublin

2005 in Dublin

2014 in Moskou

2014 in Moskou

Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
 

5 reactie(s) bij "Dublin revisited"

 • profile image comment

  We gaan een mooie reis maken ;-)

  Door jusdorange • geplaatst op 2015-05-11 14:20:09
 • profile image comment

  Erg leuk verhaal. Ik heb ook zo'n 15 jaar geleden een vriendin leren kennen tijdens een rondreis in Ierland. Soms klikt het meteen :-) Jullie hebben een geweldig vooruitzicht. Lijkt me een prachtige reis. Alvast heel veel plezier en mooie foto's maken.

  Door photofreak • geplaatst op 2015-05-10 20:24:28
 • profile image comment

  Wat leuk zo een goede vriendschap over te houden aan een stage, en allebei nog reislustig ook! Lijkt me een gave trip! Wij hebben enkele jaren geleden Vancouver Island tot Calgary gedaan en dat was echt prachtig. Heel veel moois en een goede reis gewenst. We zien je wel weer verschijnen op de site

  Door WKerkhof • geplaatst op 2015-05-09 13:00:03
 • profile image comment

  Geweldig dat jij/jullie dit gaan doen. Veel van de plekken die je noemt hebben wij ook bezocht de laatste jaren en volgende maand gaan we het Canadadeel doen. Ik kan je verzekeren: jullie gaan de tijd van je leven krijgen. De USA zijn geweldig. Een fijne reis alvast!!

  Door neretslok • geplaatst op 2015-05-08 21:40:09
 • profile image comment

  Leuk als je zo'n goede vriendschap overhoud en daar nu 10 jaar later weer mee op reis gaat! Veel plezier!

  Door vulture1960 • geplaatst op 2015-05-08 20:02:33

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.