San Francisco

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

San Francisco image

Parking lot(ta) love

San Francisco
Verenigde Staten
Awesomemore

Parking lot(ta) love

'I love you guys!' Koud drie kwartier in Amerika en daar staan we dan. Op het parkeerdek van San Francisco Airport. Tussen beton, blik en de geur van verse kerosine. Plots word ik geknuffeld. Door Nancy van National Car Rental. Ze voelt zacht en warm, net popcorn.

Nancy is sinds een klein half uur geen vreemde meer voor ons en vise versa. Haar man is schrijver en docent. Ze komt oorspronkelijk uit San Diego en heeft jarenlang in New York gewoond. Met kerst moet ze werken. Voordat we zijn toegekomen aan het menu voor boxing day, komt Nancy’s collega voorrijden in onze huurauto.

‘Guyssssss, don’t take this one’, fluistert Nancy zacht in ons oor. ‘I’ll get you the Tahoe you asked for.’ Voordat we boe kunnen zeggen heeft ze haar collega de deur gewezen. Met hem verdwijnt een wat zich het best als een met chroom beslagen lijkkoets laat omschrijven. Een zwarte Ford die waarschijnlijk net nog is gebruikt bij de nieuwste clip van 'Mr. Sizzle in my fizzle', Snoop Dogg.

Terwijl we wachten op het volgende koekblik brengt Nancy ons, tussen het vakkundig helpen van andere klanten door, op de hoogte van de ins en outs van haar werk en haar droom ook eens naar Amsterdam te gaan. Net als we weer bij het verlate kerstmenu zijn aangekomen, komt collega weer voorgereden. Deze keer zit hij hoog boven het asfalt in een grommend, beige monster.

‘Guys! I told you so!’ Voordat we haar kunnen bedanken vliegt ze ons om de nek en verklaart ze ons de liefde. Om nou te zeggen dat ze ons daarmee net voor is, dat gaat te ver. Maar dankbaar zijn we wel.

Een paar minuten later zijn we klaar voor vertrek. Wanneer we willen zwaaien naar onze nieuwe hartsvriendin, heeft ze ons de rug al toegekeerd. We zijn uit het oog en, zo voelt het, uit haar hart.

Verbluft door zoveel professionaliteit rijden we de vakantie in met de snel kleiner wordende reflectie van Nancy’s liefde in de achteruitkijkspiegel.