San Francisco

Hoofdfoto bij reisverhaal 'San Francisco'
Was hier op 2008-09-10 Gepost op:
Hier zijn we dan. Vanochtend om 6.15 op de trein om me om 8.15 te melden op Schiphol. Na even een drankje en een hapje ben ik dan uiteindelijk door de doane gegaan wat makkelijker ging dan vorig jaar. Vlug naar de gate waar bleek dat we een gatewisseling hadden. Snel naar de andere kant van Schiphol gerend toen bleek dat we 1,5 uur vertraging hadden. Balen dus. Bleek er een vliegtuigwisseling te zijn geweest vanwege een defect.

Na een heeeele lange tijd wachten mochten we dan eindelijk inchecken en verbaasde ik mezelf over de hoeveelheid mensen. Moest dat allemaal in dat toestel. Zou er een dubbeldekker komen? Eenmaal in het vliegtuig bleek toch dat het er allemaal in moest. KLM mag dan wel een prestigieuze vliegtuigmaatschappij zijn maar de stoelruimte is dat allerminst. Jezus, wat een krappe bedoeling. De stoel die ik eigenlijk zou hebben was schijnbaar spontaan verdwenen dus in plaats van uitgebreid mijn benen te kunnen strekken kon ik mezelf tussen twee, naar zweetruikende en neusophalende (zal jullie de details besparen) Islamitische Zweden wringen.
Ik heb nog een poging gedaan om actief mee te doen met de Amerikaanse stoelendans maar dat mochten helaas niet baten. Henk, de vlugge Amerikaan bleek sneller dan mij te zijn.
Ik moest het dus 9,5 uur volhouden met stoelruimte ten grote van Quinten en Vanity's driewieler. Lekker knus! Daar houden Hollanders van!

Ondanks dat KLM nog niet heeft begrepen dat de gemiddelde Europeaan toch iets langer is dan 1.50 meter hebben ze de kookkunsten wel verstaan. Blij verrast kwamen er menu's van Conimex en Knorr voorbij die voor vliegtuigbegrippen uitstekend smaakte. Herman is hier vast en zeker een keer op bezoek geweest om te laten zien hoe het moet.

Na 9.5 uur kwam dan eindelijk San Francisco in zicht. De doane viel me hartstikke mee. Even in de rij, vingerafdrukken maken, fotootje maken, stempeltje en Kelly was goedgekeurd door de doanebeambte. American-proof ben ik nu! Yeah.

Het vervoer was gelukkig ook vrij snel gevonden. Dan het Youth Hostel. Tja, wat zal ik daar over zeggen. De kamer ziet er prima uit en we hebben zelfs een eigen badkamertje dus dat is vrij luxe.
De wijk is een ander ding. Wat een ongure straat dacht ik en kwam toen helaas tot de ontdekking dat het de straat was van mijn hostel. Oeps.
De zwervers en andere vage en vreemd uitziende figuren lopen hier in grote getale rond. Nou blijkt dat er in San Francisco twee wijken zijn die je 's avonds beter kunt mijden. Eenmaal raden in welke wijk mijn hostel ligt. Juist ja, in Tenderloin, een van die twee wijken.
Dat betekent dus voor het donker binnen zijn. Ik heb net dus snel mijn eerste Amerikaanse junkfoodmaaltijd (iets anders zag ik niet binnen een straal van 200 meter) naar binnen gepropt in een vage tent met nog vagere figuren. Ach ja, we hebben "gegeten".

San Francisco blijkt een van de leukste steden van Amerika te zijn met zeer veel zwervers maar wel vriendelijke zwervers (van horen zeggen) dus misschien valt het mee. Morgen gaan we dus maar op ontdekkingstour. Zo snel mogelijk de wijk uit en naar het toeristische gedeelte.


Kelly

Foto's bij dit blog

Voorvertoning Vanuit het vliegtuig

Vanuit het vliegtuig

Vanuit het vliegtuig

Vanuit het vliegtuig

Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.