San Francisco

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

San Francisco image

Dublin revisited

San Francisco
Verenigde Staten
MKamman

Dublin revisited

Tien jaar geleden liep ik voor de hotelschool stage in Dublin, Ierland. Het was de eerste keer dat ik in het buitenland woonde, dus best spannend. De kamer die ik geregeld had moest ik delen met, wat bleek, een Nederlands meisje. Een lang verhaal kort: we zijn vriendinnen vanaf dat moment. We hebben vier maanden de kamer gedeeld en hebben sindsdien elkaar opgezocht als we weer eens in een ander land woonden en tussendoor ieder jaar minimaal een weekend weg naar een leuke Europese bestemming. De afgelopen tien jaar hebben we zoveel gezien, eigenlijk best bijzonder!

2005: Dublin
2006: Dublin
2007: Dublin, Hamburg
2008: London, Wenen
2009: Bristol
2010: Marokko rondreis, Bristol,
2011: Budapest, Zürich
2012: Portugal roadtrip, Trier, Luxemburg
2013: Oslo, Hamburg,
2014: Moskou, Riga

Dit jaar dus precies tien jaar geleden dat we in Dublin woonden, dus vonden we het hoog tijd om 10 jaar vriendschap te vieren met een jubileum reis! Het zou leuk zijn om weer naar Dublin te gaan, maar dat kennen we nu wel... dus kwam mijn vriendinnetje met het lumineuze idee dat er vast wel meer Dublins op de wereld zijn. En warempel, er zijn er nog 3, allemaal in de VS gelegen. Twee daarvan wil je niet dood gevonden worden, maar de derde lag naast San Francisco! Dus de keuze was snel gemaakt en uiteindelijk is het een uit de hand gelopen roadtrip geworden van 3 weken door Canada en de VS.

Ik heb al onwijs veel mooie tips en foto's van de andere reisreporters voorbij zien komen en we gaan echt een top tijd hebben. We hebben zelfs een aantal dingen in ons reisschema aangepast omdat we zulke mooie dingen hier voorbij zagen komen, dat we die niet wilden missen.

De planning is nu als volgt: Seattle, Vancouver Island, Vancouver, Salmon Arm, Glacier NP (Canada), Banff NP, Calgary, Glacier NP (VS), Yellowstone NP, Gerlach, Yosemite NP, DUBLIN!!, San Francisco, Seattle, AMS.

Aanstaande zondag vertrekken we nadat we al veel vakantievoorpret gehad te hebben. Tijdens de reis zal ik hier dus wat minder actief zijn, maar daarna zal ik waarschijnlijk des te meer mooie dingen hebben om met jullie te delen!

Foto's

fa1ce.jpg
fa1ce.jpg
MKamman