Rocky Mountain NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rocky Mountain NP image

Nationale Parken in de Rocky Mountains: Deel 1 Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain NP
Verenigde Staten
Kburgers1

Nationale Parken in de Rocky Mountains: Deel 1 Rocky Mountain National Park

In mijn blog wil ik jullie meenemen naar zes Nationale Parken (N.P) die mijn vriend en ik in juni en juli (2017) hebben bezocht in de Rocky Mountains van Amerika en Canada. Iedere blog zal ik een Nationaal Park beschrijven en ik hoop dat het jullie enthousiasmeert om het park ook te gaan bezoeken, want geloof mij alle 6 N.P zijn de moeite waard!

-Rocky Mountain National Park-
Onze reis begon met een vlucht naar Denver. Vanuit daar waren we in 1,5 uur in Estes Park. Dit ligt aan de voet van Rocky Mountain National Park en is een prima uitvalbasis om te verblijven als je het park wilt bezoeken. Wij vonden de bergen rondom Estes Park op Yosemite N.P lijken, indrukwekkend dus.
Vanuit Estes Park reden we zo Rocky Mountain National Park in. Bij de ingang van het park hebben we een annual parkpas gekocht. Voor 80 dollar hebben we dan een heel jaar toegang tot alle nationale parken in Amerika. Dit is een stuk goedkoper en sneller dan per park parkfee betalen. Er ligt één geasfalteerde autoweg (34) door het park. Deze bracht ons, halverwege het park, bij het Alpine Visitor Center wat op 3595 meter hoogte ligt. Dit was boven de boomgrens waar nog overal sneeuw lag. Bij het uitstappen trokken we dan ook een dikke jas aan. We troffen op deze hoogte kuddes elks, ofwel wapiti genoemd, die hun pasgeboren kalfjes veilig lieten grazen. Vanuit het Alpine Visitor Center zijn we afgedaald richting Grand Lake. Onderweg troffen we het Continental Divide, waar twee waterstromen ieder in een andere oceaan uitkomen. We kwamen in een soort vallei uit. In de vallei stonden grote groepen elks. Ook was het ineens druk op de weg. Er stonden 2 mannetjes elanden en een vrouwtje in het stuikgewas. Super leuk om te zien en ook bijzonder omdat mannetjes elanden vaak alleen gezien worden. Omdat er 1 hoofdweg door het park gaat moesten we dezelfde weg terug. Op de terugweg zagen we nog een vrouwtjes eland met kalf. Ook zagen we rondom het Alpine Visitor Center een groep bighorn sheeps. Als je ze fotografeert komt hun geur je tegemoet. Ook zagen we enkele bergmarmotten wegspringen. Al wilden een bergmarmot maar al te graag voor ons poseren. Tijdens de afdaling richting uitgang (Estes Park) hebben we genoten van alle mooie uitzichten over de bergen, de Amerikaanse Rockies. Het park is minder toeristisch dan ander Nationale Parken in de Rockies, maar zonder meer de moeite waard.

Foto's

efdde.jpg
efdde.jpg
Kburgers1
f8445.jpg
f8445.jpg
Kburgers1
0d729.jpg
0d729.jpg
Kburgers1
113a5.jpg
113a5.jpg
Kburgers1