Pennsylvania

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pennsylvania image

"Daar komt de bruid.."

Pennsylvania
Verenigde Staten
Cyn136

"Daar komt de bruid.."

Tijdens mijn laatste reis naar de VS heb ik een aantal internet vrienden bezocht, en een aantal nieuwe vrienden opgedaan. In drie weken tijd heb ik in 2010 met mijn vriend een flinke ronde gereden door het Noord-Oosten van Noord Amerika.

De belangrijkste stop op deze road trip, althans voor mij, was die in Pittsburgh. "Mijn" (ijs)hockey team, de Pittsburgh Penguins, hun thuisbasis.

Met wat hulp van het vrouwtje in de 'Pens' winkel in de (nu pijnlijk genoeg net afgebroken oude) arena van mijn team kom ik erachter dat ik, net buiten de stad, gewoon gratis een training kan bijwonen. Twee dagen later staat er een training in de agenda waar ik dan ook enthousiast heen ga. Met mijn hockey jersey aan, mijn spandoek (zie foto) en een klein cadeautje voor mijn favoriete speler in de tas, sleepte ik mijn niet van ijshockey houdende vriend mee naar één van de hoogte punten van deze reis.

Na de training liepen we naar buiten, aldaar zag ik de meeste mensen verdwijnen niet naar het parkeerveld, maar naar de zijkant van de arena. Al was mijn vriend ervan overtuigd dat we nu eindelijk weer konden vertrekken, mijn drang voor handtekeningen was een stuk groter. Nadat we netjes achter aan waren gesloten in de rij die er al gevormd was, zei ik iets tegen mijn vriend. Niet snel daarna werd ik aangesproken door de drie dames die gelijk achter ons waren komen staan; ze waren nieuwsgierig welke taal we spraken.

Bijna 2 uur later, een flink aantal handtekeningen rijker, en de wederzijdse belofte elkaars facebook requests te accepteren, vertrok ik met drie splinternieuwe vriendinnen 'in the pocket'.

Vanuit Nederland ontvang en stuur ik regelmatig kaarten en pakketten naar twee van deze dames. Daarnaast iMessage'en (gratis sms'en voor iPhones) we wat af met elkaar.

Een paar weken geleden vroeg Beth, één van deze vriendinnen, of ik in 2013 voor haar bruiloft wil/kan overkomen. Ik reageerde wat sceptisch. Mijn bankrekening vindt dit namelijk geen goed plan (studieschuld etc. etc.)!
Maar nu hoorde ik gisteren van een van m'n Australische vriendjes dat hij in dezelfde periode als de bruiloft ook in Pittsburgh gaat zijn op vakantie. De perfect manier om elkaar te kunnen ontmoeten zonder dat een van ons naar de compleet andere kant van de aardbol hoeft te vliegen. Ontmoeten op de plaats waar het om gaat; bij onze Penguins!

Mijn enthousiasme is aangewakkerd en wil nu niet meer doven.. Sinds gisteren is mijn hoofd volledig op hol geslagen. Ik moet en zal naar Pittsburgh, ik heb daar een aantal vrienden op me wachten (ook een paar die ik online maakte na m'n reis en dus nog niet heb kunnen ontmoeten) en hockeywedstrijden te ervaren!

Ik ben zelfs zo ver heen dat ik over NY terug wil vliegen zodat ik mijn NY vriendinnetje opnieuw kan zien en, als ik mijn Aussie kan overhalen, daar het jaar 2014 in kan luiden.

Ik ben compleet gek geworden! Kan iemand me nog bedaren? Alsjeblieft?

Foto's

7d369.jpg
7d369.jpg
Cyn136
b1154.jpg
b1154.jpg
Cyn136