Pennsylvania

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

In een rijtuigie 2

Pennsylvania,
Verenigde Staten


In Lancaster County PA leeft de grootste groep Amish. Deze streng gelovige groep protestante leeft op een simpele wijze en ziet er uit alsof de tijd heeft stilgestaan. Ik vond ze fascinerend!

Fascinerend want hoe kunnen ze er een schijnbaar zo simpel leven op na houden in deze moderne tijd in een super commerciële en toeristische omgeving? In de twee dagen dat wij er waren verwonderde we ons over de mooie koetsjes waar ze in reden, de wijze waarop ze gekleed gingen, de baarden van de mannen, de manier waarop ze het land bewerkte, de stepjes waarop ze zich op voortbewogen, de lieve uitstraling van de vrouwen.

Op de campground waar we 3 nachten verbleven hoorden we het constante klik-klak van paardenhoeven. De weg waar de campgound aan lag was een favoriete weg voor de rijtuigjes. Een half uur gepost langs deze weg om wat rijtuigjes op de foto te zetten.Anders dan ik dacht vonden de meeste het niet vervelend om gefotografeerd te worden er werd een aantal keren vriendelijk naar me gezwaaid.

Deze Amish man reed in zijn rijtuigje de oprit van zijn boerderij af en keek precies mijn kant op toen ik de foto maakte.