North en South Carolina

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

North en South Carolina image

Laatste dag in de natuur

North en South Carolina
Verenigde Staten
Iwjhsantegoeds

Laatste dag in de natuur

Vanochtend zijn we na ons ontbijtje (soep voor Erik en yoghurt voor Inge) vertrokken voor een lange reis met als bestemming Asheville.
Allereerst hebben we de snelweg genomen tot ongeveer aan Knowville, een reis van ongeveer 4 uur over de snelweg. Vervolgens zijn we richting de Great Smokey Mountains vertrokken, waarbij we eerst de plaatsen Pigeon Forge en Gatlinburg passeerden. Wat een drukke dorpen zijn dit! Allereerst Pigeon Forge, een dorp waarbij alle gebouwen naast de doorgaande weg zijn gebouwd waarbij er geen rekening wordt gehouden met bouwvoorschriften. We hebben zelfs een gebouw gezien dat op zijn kop is gebouwd (dak rust op de grond en de nep-palmbomen hangen ondersteboven)! Daarna Gatlinburg, een dorp zoals Valkenburg. Ontzettend druk en commercieel met twee wedding chapels op nog geen kilometer..
Uiteindelijk kwamen we op de plek waar we naar toe wilden gaan: de Great Smokey Mountains. Een heel andere natuur dan dat we de afgelopen dagen hebben gezien, bossen en watervallen. Helaas is deze weg wel veel drukker als de Skyline Drive en Blue Ridge Parkway, maar is ook niet zo lang.
Na een uurtje deze bergen te hebben doorkruist, hebben we onze reis voortgezet over de Blue Ridge Parkway (vanaf het eindpunt tot aan Asheville). Tegen een uur of zes zijn we gearriveerd in ons hotel: Crowne Plaza. Dit is het eerste hotel waarbij ze bij het inchecken vroegen of dat we op honeymoon waren en we hebben meteen een ruime kamer gekregen!
Morgen gaan we op weg naar onze laatste bestemming tijdens deze autoreis: Charleston.

Foto's

0fd09.jpg
0fd09.jpg
Iwjhsantegoeds
c1f2c.jpg
c1f2c.jpg
Iwjhsantegoeds
3f862.jpg
3f862.jpg
Iwjhsantegoeds