New York (staat)

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

New York (staat) image

Slapen in the city that never sleeps

New York (staat)
Verenigde Staten
Kristy

Slapen in the city that never sleeps

Het is druk, niet heel verrassend. Per ongeluk stoot ik tegen een vrouw aan en ik verwacht een geïrriteerde blik. Dat is toch wel de meeste gebruikelijke reactie in ons land. Met een glimlach draait de vrouw zich en beiden zeggen we ‘sorry’! Met de kaart op zijn kop en om ons heen kijkend worden we gelijk aangesproken of we hulp nodig hebben met het vinden van de weg. Foto’s worden gemaakt zonder hierom te vragen als we met onze 6e selfie bezig zijn.
Terug in Nederland word ik gevraagd of het allemaal niet ‘nep’ was maar dat was het absoluut niet! Het is niet het eerste wat ik verwachtte maar de Amerikanen zijn zo vriendelijk!
Het maakt voor mij een vakantie compleet. De vriendelijkheid van de inwoners van een land!
We verblijven in Airbnb appartementjes bij leuke mensen van onze eigen leeftijd. Overdag doen we ons eigen ding en struinen we de steden door terwijl we in de avond tips krijgen voor de beste plekjes en meer leren over het Amerikaanse leven.

Diverse landen uit werelddelen als Azië en Zuid-Amerika hadden ons lijstje al gepasseerd. De Verendigde Staten sprak me niet zo aan. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik vond het maar cultuurloos.
Maar ik ben om; ik vind Amerika fantastisch!

We zijn onze trip begonnen in Washingtong DC. De stad straalt weinig gezelligheid uit maar er is super veel te zien. Vele interessante gebouwen zoals het Capitool of het Lincoln Memorial vanwaar Martin Luther King zijn wereldbekende speech heeft gehouden ‘I have a dream’.
Leuke bijkomstigheid, alle musea in DC zijn gratis!
We verkennen de stad op de fietsen van Capitol Bike Share. Een ideaal systeem waarbij je voor weinig geld een fiets kan pakken op vele plekken in de stad om vervolgens op een andere plek weer in te leveren.
Na een aantal dagen gaan we met de bus door naar New York. Alsof ik een film binnen stap. Vele straatnamen ken ik; Broadway, Wall Street en Fifth Avenue. Van het indrukwekkende 911 memorial tot de leuke Highline die uitkomt in het hippe Chelsea. Naast Manhattan is Brooklyn ook de moeite waard; de gezellige wijk Williamsburg of in het Wonder Wheel op Coney Island.
Shoppen, weer zoiets leuks, dat kan hier écht goed en die Amerikanen komen niet aan met 10 % korting zoals de grote uitverkoop in Nederland maar hop, de helft van de prijs, gewoon omdat het zaterdag is!
Dan heb ik het nog niet over het eten gehad; tevens een grote hobby van me! Van lekkere Amerikaanse hamburgers tot aan Koreaanse Kimchi! Amerika lokt immers nationaliteiten over de hele wereld. Logisch dat zij ook hun lekkere gerechten met de Amerikanen (en ons) delen.
Hoewel we een volle week in New York zijn geweest hebben we ook nog zoveel niet gezien. Toch een goede reden om ooit terug te gaan!

Op naar onze laatste halte, Boston. Mooie kleine gebouwen steken af tegen de hoge glazen kantoorpanden. Een stad met, in tegenstelling tot DC, veel karakter maar waar eigenlijk niet super veel te zien is. Een rustige stad, een groot contrast na New York, fijn om doorheen te lopen tijdens de Freedom Trail en tussen de studenten in Harvard niet te vergeten!

Gewoon omdat het kan, huren we nog één dag een auto en gaan we richting de White Mountains. Alleen het in de auto zitten is al een belevenis; het is prachtig. De bomen die hun blaadjes rood laten kleuren omdat de herfst daarom vraagt.
Na 2 weken stappen we helaas weer enigszins vermoeid het vliegtuig in. Door de overweldigende dagen en mijn wens om alle dagen zo vol mogelijk te maken ben ik nu weer toe aan vakantie.

Foto's

253b1.jpg
253b1.jpg
Kristy
7eace.jpg
7eace.jpg
Kristy
76470.jpg
76470.jpg
Kristy