New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

New York City image

New York City

New York City
Verenigde Staten
Laidbackfool

de Amerikaanse droom

Ze zeggen altijd dat de weg ernaar toe vaak leuker is dan de bestemming zelf. Hier ben ik het uiteraard niet mee eens aangezien ik met vliegangst toch de hele wereld over gaat. Of dit nou binnen europa een leuke citytrip is of keihard de halve wereld over vliegen om een paar olifanten te zien relaxen in een modderbad. Ik vind dat je nooit je eigen angsten in de weg moeten staan om je dromen waar te maken. En reizen is 1 van mijn dromen, het liefst zo vaak mogelijk en hoe gekker hoe beter

Uiteraard weet ik ook wel dat ze met de weg ernaar het voorbereiden van de reis bedoelen. En dat is nou net wat ik zo leuk vind, het uitpluizen van hotels, hostels, bezienswaardigheden en eettentjes. Sommige mensen vinden het misschien een dwangneurose worden als je een jaar van te voren al aan het kijken ben naar de beste foto plekjes op Googlemaps "streetview". Ik noem het gewoon passie!

Zo word er ook wel is gezegd dat alles uitzoeken de pret bederft op het moment dat je er bent. Wat mij juist opvalt tijdens het vele reizen wat ik doe, is dat je juist meer geniet. Je weet waarvoor die muur of bouwwerk er staat. Of je weet waarom je in Zuid Afrika ineens een tijger ziet waarvan je dacht dat deze alleen in Azie leefden.

Onze aankomende reis is er 1 die ik al van kinds af aan wil maken! The American Dream, rondlopen in de stad waar alles kan! Dan heb ik het natuurlijk over New York City. Na hier geweest te zijn vertrekken we naar Orlando waar we disney gaan bezoeken. Kijken of deze parken nou eg zoveel groter zijn als in ons kleine kikker Europa. Van daaruit pakken we de auto naar Miami waar mijn pa een geweldig appartement heeft geregeld via een vriend die daar woont.

Ik hoef jullie niet te vertellen dat het boekje vol handige tips, tickets en plattegronden al klaarliggen. Ik heb nog net niet mijn fototoestel al ingepakt. Juist deze dingen maken het spannender en daarbij hoef je echt geen tijdschema te hebben van waar je moet zijn om welke tijd. Zo krankzinnig ben zelfs ik niet...