New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

New York City image

New York City

New York City
Verenigde Staten
Worldtraveller

Vliegen op JFK en dan verder..... naar NYC met de metro!

We zijn op 23 maart vanuit Amsterdam vertrokken, lekker op tijd en zonder gehaast met de trein naar Schiphol. Het plan was om dit ook te doen vanaf JFK airport naar NYC. We zijn 3x eerder in NYC geweest, waarvan 2 x via Newark airport en 1x JFK airport. Verbinding Newark-NYC is makkelijk te doen met de trein. De andere keer hebben we ons op laten pikken met een shuttledienst. Dus nu gaan we op de zuinige tour en gaan we de Metro proberen. Nou ik moet zeggen dit is me echt meegevallen. Je pakt de AirTrain op JFK richting Jamaica station. Newark heeft trouwens dezelfde service maar je hoeft hier in JFK, in tegenstelling tot Newark, geen kaartje te kopen voordat je instapt . Je betaalt pas bij een Metro kaartjes machine na het uitstappen, 5$ voor de AirTrain en 2.75$ voor een Metro kaartje richting Manhattan. Het is lekker makkelijk gemaakt er gaat hier namelijk maar een Metrolijn, namelijk de E line. En dan ben je binnen een uurtje in hartje Manhattan op Penn station. Van hieruit kun je alle kanten op met nog steeds hetzelfde kaartje. Dus voor een kleine 10$ van het vliegveld JFK naar Manhattan.
New York is een stad waar je, of van houd, of die je haat. Een tussenweg is er niet denk ik. We blijven hier een dag of negen.
Een van de dingen die ik deze keer ging doen, buiten de normale toeristische attracties, is een model shoot. Ik had een model in Nederland al geregeld dus was ik erg benieuwd. Foto,s volgen nog als ze niet geweigerd worden.