New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

New York City image

New York City

New York City
Verenigde Staten
Laidbackfool

Dan komt Brad Pitt even langs

Kwart over 7 hoorde ik iets wat leek op me wekker, maar eigenlijk wilde ik er nog niet uit... Leuk zo vakantie waar je veel ziet enzo maar die wekker mag van mij wel afgeschaft worden, k heb vakantie...

We waren weer vroeg op pad om de statue cruise te nemen die ons langs alle hoogtepunten bracht rond Manhattan. Uiteraard liepen we weer een half uur om via Battery Park City ipv Battery Park, maar het was t waard. Een heerlijke boulevard om de eerste maaltijd alvast even te verteren.
Op de boot schommelde het redelijk maar me ma en zusje hebben deze heftige hudson river toch getrotseerd ondanks hun zeeziekte. Onderweg kwamen we langs Ellis Island waar 4 miljoen migranten in de jaren 20 het land binnen kwamen, maar uiteraard ook het vrijheidsbeeld en brooklyn bridge. Toch wel even lekker zitten op een boot. konden onze voetjes weer een beetje rusten.

Erna lekker op ons gemakkie over de bekende straten Wallstreet & Broadway gelopen waar die bekende stier staat. Hij moet er gestaan hebben, maar het enige wat wij zagen waren 500 chinezen die aan een stieren kont geplakt waren om ermee op de foto te gaan. Even snel gezond gegeten bij de mac voordat onze volgende experience begon. Fun fact: In New York hebben ze gewoon een vleugel in de mac staan waar iemand klassieke muziek speelt, weer een WTF momentje.

Om 1 uur hadden we een afspraak bij het WTC Tribute Center, dit was een tour die ik IEDEREEN aanraadt. We gingen het WTC memorial op waar een vrouw ons alles uitlegde over 9/11. De grootte watervallen waar de twin towers stonden en waar de vliegtuigen vandaan kwamen. Ook vertelde zei over haar eigen gebeurtenissen en hoe haar zoontje opbelde op die dag, die net begonnen was met werken in de twin towers dat hij vast zat op de 150e verdieping. En dat hij vast zat en van hun hield. Hij heeft het niet overleefd.

Met een broek in onze keel vertrokken we richting City Hall, tot er ineens uit het niets een wolkbreuk was. Storm regen wowww tropisch bui, en dat terwijl het heel de dag zulk warm weer was. Dan maar ff snel de starbucks in voor een uhhhh water...

Na een half uur was het weer blauw en zijn we naar Pier 17 geweest. Dit is een oude haven vol leuke winkels en uiteraard cheasy restaurantjes. Hier zagen we een vrouwtje die zo erg anorexia had dat je gewoon dacht dat ze af zou breken, Contrast is hier wel groot, ene mensen zijn zo dik dat ze niet in een achtbaan mogen en de andere te dun voor een achtbaan omdat ze er dan uitvallen.

Aangezien het eten zo crappy eruit zag zijn we maar naar Times Square gegaan. Dit was een goede beslissing aangezien er een premiere bezig was. We hoorden dat Brad Pitt aanwezig was en zijn dus maar even blijven staan. Na een uur kwam hij eerst lopend om iedereen te begroeten. Erna reed hij langs in zijn dikke bak en zwaaide hij uitbundig vannuit zijn raampje. Not bad for some tourist like ourself....