New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

New York City image

New York City

New York City
Verenigde Staten
Laidbackfool

De eerste echte dag

Zo om half 5 waren we al wakker, heerlijk al die tijds verschillen. Maar met veel zin en goede moed begonnen we aan ons avontuur in New York. Het eerste avontuur wat we deden was het ontbijt, en man dat was een belevenis opzicht, alles moest je zelf opwarmen in de magnetron, van bagels tot bevroren eiren. Ach we zijn niet moeilijk en doen maar lekker mee met de Amerikaanse gekte (of is het Indiase gekte aangezien hier alleen maar Indische mensen werken en spreken).

Onze eerste stop was nog in Jersey aan de rivier waar we echt een GEWELDIG uitzicht hadden op Manhattan. Je zag werkelijk alles van het vrijheidsbeeld tot de hoge gebouwen bij Times Square. Hierna hebben we na flink zoeken de metro gepakt richting Harlem, uiteraard waren er allemaal omleidingen dus was het flink zoeken, maar door de behulpzaamheid van de Amerikanen(want dat zijn ze) zijn we er toch gekomen. Wat een pauper zooi is dat daar zeg, lijkt de kruiskade wel. Cheap stuff die je ken kopen en de ene shoarma tent na de ander. Wel zijn we langs het Apollo Theater geweest, waar Micheal Jackson is ontdekt. Ook hebben we hier een echt amerikaans gospell koor bezocht. De prediker die daar sprak was van iets ander kaliber als in Nederland. Hij sprak met zoveel passie zoals je alleen maar in een Afro Amerikaanse kerk kan zien.

Onze volgende stop was Central Park, niet normaaaaal hoe groot dat park is!!! We hebben werkelijk heerlijk door de dat park gelopen, overal mensen aan het sporten, chillen, wandelen, roeien, dansen. Alles kan hier!! van heuvel landschappen tot mooie beekjes. Na een heerlijke burger te hebben gegeten in central park liepen we naar het Central Park zoo. Oftewel de kinderboederij van New York. Alle dieren leken wel te slapen waardoor we niet veel hebben gezien. Ach maakt niet ik geniet wel van het uitzicht vannuit het park over alle gebouwen die eromheen staan!

Over 5th Avenue gelopen langs de Apple store, de prijzen verschillen enorm met Nederland, een Ipad mini is hier nog geen 220 euro! Wij Europeanen worden dus flink belazerd... Langs deze brede weg zie je overal rook uit de putten komen wat echt een bizar gezicht is.
Top of the Rock. Het gebouw van mr Rockefeller the man off Illuminatie... Echt een donker gebouw van binnen maar wat een uitzicht! Alleen de lift naar boven is al een belevenis aangezien het plafond doorzichtig is en je echt omhoog word afgeschoten door die ouwe liftschacht. Je hebt werkelijk een schitterend uitzicht op Central Park waar je als je er in loopt niet kan zien hoe bizar groot dat is! Aan de andere kant heb je een geweldig uitzicht op Downtown en het Empire State Building.

Het was tijd voor het diner, en waar anders kan je dat op zijn Amerikaans doen dan het Hard Rock Cafe op Times Square! Niet normaal dat Times Square, ik heb nog nooit zo drukte gezien en ook nog nooit zoveel lampjes!! Het ene boord buiten is nog gekker als de ander. Je vind er zomaar figuren als Iron Man, Jack Sparrow, Mickey Mouse en het vrijheidsbeeld. Zo eerst even een drankje gedronken aan de bar in het Hard Rock Cafe, "can I see your identification", werd er ineens gevraagd aan Rita. Die dacht ook huh, ik drink cola. Nu schijnt het dat je als je een bar wil zitten ook 21 moet zijn. Erna was ik ook nog aan de beurt. Joyce had mazzel aangezien ze niet zat aan de bar. Wat een gekke regels hebben ze hier joh hahaha. Stacy was onze serveerster aangezien ze in Amerika allemaal graag hun naam willen vertellen. Hier hebben we heerlijk gegeten en zijn we met een voldaan gevoel ons bedje in gedoken...