New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

New York City image

New York City

New York City
Verenigde Staten
Daisypanis

Citytrip New York: deel 2

Shoppen was elke dag wel in ons programma verwerkt, maar dat was ook een klein doel van deze vakantie. Heen met 1/4 van ons koffer en zonder handbagage, terug met heel wat nieuwe schoenen (durf de aantallen niet te noemen) - Natuurlijk ook 2 paar Uggly Uggs!! - nieuwe jurkjes, truitjes etc! :shopping: De terug weg koste dus ook iets meer moeite met een overladen vol koffer, tas handbagage en handtas.
Het eten was heerlijk... Bijna elke middag hebben we in een Deli Sushi gehaald ergens buiten op een stoepje opgegeten (was het in NL ook maar zo betaalbaar!) en in de avond hebben we Thais, Chinees, Indiaas & Pizza gegeten. Voor ons geen smerige hamburgs met friet. Maar wat die Amerikanen wel goed kunnen is Cheesecake maken.. HMMMMM... Om je vingers bij af te likken!
Het stappen moest wachten tot de laatste 2 avonden (anders was er van het shoppen en bezichtigen niks meer gekomen). De eerste avond met een hostel-kroegentocht; we zijn in de echte Coyote Ugly bar geweest!! Verder hebben we die avond Salsa gedanst en veel bier gedronken (het goedkoopste bier dat er is, is prima!) De tweede avond iets rustiger aan, met lokals naar leuke kroegjes.
De terug weg is een verhaal opzich. Op de luchthaven JFK stonden zoveel ipb'ers dat er mensen al 4 dagen stonden. Er waren vluchten uitgevallen waardoor alles overboekt was! Het was een waar drama. Ik heb zelfs nog geprobeerd om in de cockpit mee te komen, en dus netjes aan deze heren gevraagd of we de dag erna met hun mee terug mochten, maar helaas konden ze ons geen zekerheid geven.. Mijn laatste optie om optijd op mijn werk te verschijnen was een andere luchthaven en dat werd Washington! Een groot risico want hier zat een hele reis aan vooraf en er gaat maar 1 vlucht per dag. Maar deze vlucht zag er wel verdomd goed uit, 19 open stoelen!! We besloten die avond naar een hotel te gaan op JFK. Hier op internet tickets geboekt voor de vlucht (lang leve de e-tickets!)& tickets voor een busreis! Een hele korte nachtrust later (3,5 uur) moesten we alweer met de shuttlebus naar het metrostation van waaruit ons avontuur zich vervolgde! Metro in - Metro uit - Metro in - Metro uit - Lopen -
Zoektocht naar de bus - Bus in - 08.00 uur vetrek bus - 12.15 aankomst Washington - Bus uit - Starbucks - Metro in - Metro uit - Metro in - Metro uit - Bus in voor rit van een uur - Bus uit - Welkom to Washington Dullas Airport!! Inchecken ging redelijk soepel en het belangrijkste, we waren de enige ipb'ers en nog steeds stoelen vrij!! Wederom STARBUCKS, als afsluiter (in NL had ik afkick verschijnselen) en natuurlijk nog een bagel met liters roomkaas en gerookte zalm! Boarding time... We hebben al een stoel gekregen dus we gaan zeker mee! Maar we besluiten als laatste in te stappen. Ik stel me voor aan de meiden voorin en al snel komt de purser; "Dames, ik heb hier voor nog wel 2 stoelen voor jullie!". Welcome to the World Business Class...