New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

New York City image

New York City

New York City
Verenigde Staten
Daisypanis

Citytrip New York: deel 1

STRESSSSSS....We gaan ipb'en naar New York (hierna te noemen als NYC) Afgelopen nacht Amsterdam onveilig gemaakt als goede start van onze vakantie! En na veel te weinig slaap ging de wekker. Koffer inpakken, de bus in en naar Schiphol. De vlucht had gisterochtend 20 open stoelen en maar 5 ipb'ers op de passagierslijst. EITJE! Dachten we... We konden niet inchecken, wat al enigzins vreemd was. Bij de incheckbalie wordt ons duidelijk waarom... De vlucht is overboekt en er staan maar liefst 20 ipb'ers! Dus we mogen zelfs niet tot aan de gate! Hopen dat de meeste meekomen, dan hebben we vanavond een nieuwe eerlijke kans! Die avond weten we pas 5 minuten voor vetrek dat we mee kunnen, op de jump seat. Maar ach, we mogen mee!! NYC here we come! Een hele leuke crew waarvan we een rondleiding krijgen door dit enorm grote vliegtuig (B747-combi). Enorm leuk om te zien! In NYC is het al tegen 20 uur als we aankomen. Eerst door de immigratie, wat veelste lang duurt na zo'n vermoeiende dag. We willen met de trein/metro naar ons hostel in Manhattan (Upper West
Side). We doen tenslotte een low-budget vakantie, waardoor we geld overhouden om te Shoppen! Trein in - Trein uit - Metro in - Metro uit - Metro in - Metro uit - Verkeerde station - Metro in - Metro uit... en dan 5 blokken lopen met onze koffers. We zijn helemaal gesloopt, maar hebben wel nog honger. Eerst de koffers droppen in het hostel. Waar we onze kamer te zien krijgen.. Tsjah, stapelbed - wasbak - tafeltje en verder net genoeg plek voor onze koffers op de grond. Pizza eten om te hoek van het hostel. LEKKER!! En dan is het zeker bedtijd.. De volgende ochtend besluiten we de buurt te gaan verkennen. Maar eerst ontbijten. Ons hostel ligt een straat naast Broadway, waar vele restaurants/winkels etc liggen. We lopen dan ook deze straat naar beneden. Ontbijten doen we elke dag zoals het hoort hier; een bagel met roomkaas (liters!) en gerookte zalm (zeker 10 plakken op dat kleine broodje!) Hmmmmm.... Genieten! En dan een koffie bij.. Juist, de STARBUCKS!! :newcoffee:
Die week hebben we zoveel gedaan dat ik het nauwelijks in detail kan beschrijven. We hebben gefietst in Central Park :bike: GVD wat zijn daar veel heuvels, het is nog erger dan Limburg! En dan te bedenken dat het meer dan 30 graden buiten was en ik alles behalve sportief ben. Maar we hebben wel Central Park echt gezien! In de avond hebben we er naar Sex and the City gekeken. Een gratis film festival midden in Central Park tussen alle locals. Helaas hebben we naar ons idee 6 rondjes door het park gelopen voordat we vonden waar het was. En het einde van de film werd onderbroken door een hevige onweersbui. Gelukkig net optijd het park uitgerend, want de bliksem sloeg vlakbij in. In een portiekje hebben we zeker 45 minuten staan wachten en de mensen uitgekeken die tot op hun ondergoed klets nat waren geworden.. :raining: We hebben de kroon van het vrijheidsbeeld beklommen. Een hele aparte ervaring omdat het pas weer open is sinds juli jl. na de aanslagen van 9/11. Je moet wel even 354 treden naar boven klauteren in de hitte, zonder dat je een flesje water mee mag nemen :toohot: En laten we het maar niet hebben over het feit dat de kaartjes eigelijk uitverkocht waren tot november dit jaar.. Een hele ervaring rijker!!