New York City

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

New York City image

New York City

New York City
Verenigde Staten
Dianethone

Rel in New York City !

Donderdagmiddag geland in New York-JFK,de limo stond te wachten en vol verwachting reden we weg,the Big Apple tegemoet!
De chauffeur bleek een toffe gast te zijn en gaf allerlei tips en weetjes ten beste waaronder ook nog de weersverwachtingen voor de komende dagen die naderhand voor gene ene moer bleken te kloppen maar ach,hij had ons toch effe blij gemaakt met zijn stralende vooruitzichten.

Ontspannen keuvelend reden we verder,het ging al vlug over baseball en basketball en welk nu het beste team was totdat we een tunnel naderden....
....met tolhuisjes...

Uit dat tolhuisje kwam een dame(!!)gesprongen....zowat zoals een duvel uit een doosje,het was overduidelijk dat ze een fervente klant van de plaatselijke McDonalds was,ik meen zelfs te mogen zeggen dat ze zich beperkte tot de Big Mac's en de gezonde slaatjes die de keten tegenwoordig pleegt aan te bieden obstinaat negeerde...

Ze sprong met overgave voor de wielen van de limo ondertussen molenwiekend teken gevend om te stoppen.

Nou,de chauffeur stopte direkt,deels uit ingewortelde gehoorzaamheid maar bovenal denk ik omdat hij een aanrijding met Big M(c)adam niet zag zitten.

Verbazing alom....

Toen verscheen er een tweede figuur op het toneel..

Deze was een mannelijke uitgave van voornoemde dame en zag er mogelijk nog grimmiger uit.Bovendien was hij ook nog behangen met de paraphernalia waar in de US politiemensen hun macht aan ontlenen.Dus anders gezegd : deze meneer was een 'cop' !

Tot hiertoe bekeken we het gebeuren lichtelijk geamuseerd(weer zo'n "one hell of a show?")maar dat veranderde toen bleek dat er wetten geschonden waren..

Huhh?? What the......??

Het werd duidelijk,er was een foto genomen....!!

Verbijstering alom!

En de dader in kwestie was mijn oudste zoon die gezellig naast de chauffeur had plaatsgenomen en die er lustig op los babbelde.En af en toe eens door de zoeker van zijn fototoestel keek,verder niks want de rit van JFK naar het hotel was nu niet bepaald iets om op de plaat te zetten.

Ja maar....maak dat nu maar eens wijs aan een politieagent die ervan overtuigd is van wel, en zich al op de frontpagina van alle kranten ziet staan als de dappere cop die een terrorist wist te klissen en alzo een tweede 9/11 verrijdelde.

Want

Er mogen geen foto's genomen worden van tunnels en federal buildings en laat het nu juist dat zijn wat er gebeurd was.

Nou,mijn zoon voelde zich onrechtmatig beschuldigd en protesteerde luidkeels en op zo'n manier dat ik ons al zag afgevoerd worden naar een of ander politiebureel.En als je maar voor 4 dagen in NY bent,dan kan je zo'n ontwikkelingen best missen.

Het relletje werd supersnel volwassen,we moesten aan de kant en er werd getelefoneerd.

Er kwam een andere,hoger in rang staande politieagent opdagen.Die legde nog eens,maar dan op een kalmere manier uit dat er sedert 9/11 geen foto's mochten genomen worden van bla bla bla..Waarop mijn zoon,ondertussen ook wat gekalmeerd,de man liet zien dat er inderdaad geen foto's van die tunnel op zijn toestel stonden.

Enfin,de rel liep af met een sisser nadat de agent had bevolen dat het toestel in de 'bag'en daarna in de 'trunk'moest?En de chauffeur moest het doen,de 'dader'mocht ze auto niet uit.

En dan mochten we beschikken.
Enkele block's verder stopte de chauffeur,het toestel werd terug uit de koffer gehaald en zonder verdere incidenten bereikten we het hotel.

Tja,voormalig burgemeester R.Giuliani heeft van NY een veiliger stad gemaakt ,er is een overmaat aan blauw op de straat en dat hebben we geweten !


Van het relletje heb ik geen foto's gemaakt,dat durfde ik niet !!