Gratis vermaak in New York image
Ozzie

Gratis vermaak in New York

New York staat bekend als dure stad om in te wonen of om te bezoeken. Maar er zijn ook een hoop gratis dingen te doen in The Big Apple, dus nu heb je geen reden meer om deze wereldstad niet te bezoeken!

1. Ontspan in Central Park



Adres: tussen 8th Avenue en 6th Avenue

Het beroemde Central Park is iets wat je niet kunt missen tijdens je bezoek aan New York. Het is een hele verademing om je in zo'n groot park midden in het centrum van het drukke New York kosteloos te kunnen vermaken. Speel op de Adventure Playground, bezoek het Belvedere kasteel, ontspan in het Arthur Ross Pinetum of neem foto's van het Alice in Wonderland standbeeld. Wil je rondgeleid worden? De Central Park Conversancy biedt gratis tours met gids aan.







2. Vaar mee met de Staten Island Ferry



Adres: Battery Park

De veerboot vaart van Battery Park naar Staten Island en is helemaal gratis. Niet alleen zul je een gratis boottocht langs de haven van New York maken, je krijgt ook de kans een blik te werpen op echte New Yorkse highlights, zoals het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. Vanaf de boot kun je ook prachtige foto's maken van de skyline van New York.











3. Ontdek eigentijdse kunst in het Swiss Institute



Adres: 18 Wooster Street

Er zijn een hoop musea in New York die gebruik maken van kortingsregelingen en gratis dagen, maar het Swiss Institute is altijd gratis. Hier kun je kunst bewonderen uit verschillende delen van Europa. Ook handig om te weten: in veel musea bepaal je zelf je entreeprijs op basis van je budget. Zo betaal je nooit meer dan dat jij ervoor over hebt. The American Museum of Natural History of de Metropolitan Museum of Art (MoMa) zijn er daar twee van.











4. Dwaal rond in de New York Public Library



Adres: 5th en 42th Street in Midtown

Als je denkt dat er niks te beleven valt in openbare bibliotheken, heb je nog nooit de New York Public Library gezien. Naast een enorme collectie boeken, kun je in deze bieb ook gratis lessen volgen, tentoonstellingen bezoeken en genieten van muziek en films.











5. Bezoek St. Patricks Cathedral



Adres: 5th Avenue

De Sint Patricks kathedraal is al open voor bezoek sinds 1879. Het is met zijn 2.200 zitplaatsen de grootste Gothische kerk van heel Amerika. Er is genoeg gelegenheid om een dienst bij te wonen, want die worden namelijk nog meerdere keren per dag gehouden.











6. Ga naar een live jazz optreden



Adres: 188 Avenue B, East Village

Zeven dagen per week om 21.00 uur 's kun je gratis naar jazzoptredens in Rue B. De artiesten zijn iedere keer anders, behalve op donderdagavond als hun vaste muzikant Henry optreedt. Henry speelt piano, doet cabaret met zang en speelt covers, van classics tot funky popnummers.











7. Neem een Jeu de Boule lesje



Adres: Bryant Park

Iedere dag kun je in het Bryant Park tussen 11.00 en 18.00 uur meedoen met een potje Jeu de Boule. Je krijgt gratis tips en tricks van La Boule New Yorkaise en je leert meteen fanatieke New Yorkers kennen!











8. Eet gratis bij The Mark Bar



Adres: 1025 Manhattan Avenue bij Green Street, Greenpoint, Brooklyn

Zelfs het eten kun je gratis krijgen in New York en wel iedere dag om 18.00 uur bij The Mark Bar. Als je op die tijd een biertje bestelt, krijg je er een pizza gratis bij. Op zondag kun je zelfs genieten van een kosteloze bagel met koffie.











9. Bezoek de Chelsea Brew Company



Adres: Chelsea Piers, Pier 59, West 19th Street bij the Hudson Rivier

Elke zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur geeft de enige actieve bierbrouwerij van Manhattan gratis tours. Hier leer je niet alleen alles over het proces van bierbrouwen, maar krijg je aan het einde van de tour ook een gratis biertje en kun je allerlei vragen stellen aan experts.











10. Leer de kunst van theater



Adres:254 West 29th Street

Een aantal keer per maand kun je bij het Magnet Theater gratis workshops van professionele instructeurs volgen. De workshop heet Intro to Improv en staat open voor iedereen, met of zonder ervaring. Kijk je liever naar een voorstelling? Dan kun je al vanaf $ 5 (ongeveer € 3) naar meerdere shows gaan.



Hoofdbeeld door: Roelie53.reisreporter.nl