New Orleans

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Te laat

New Orleans,
Verenigde Staten


In 2005 was de orkaan Katrina de op twee na grootste orkaan van het Atlantische orkaanseizoen. De stad New Orleans, in een arm deel van de VS, werd zwaar getroffen vooral door het hoge water.Dijken braken, 80 % van New Orleans liep onder water, mensen werden geëvacueerd en wie niet weg kon werd opgevangen in de Superdome. Op het uitblijven van de noodzakelijke hulp en op de gebrekkige evacuatiemaatregelen werd hevige kritiek geuit. President Bush kreeg het zwaar te verduren en er werd ook gesproken van discriminatie van de voornamelijk zwarte bevolking.
Veel mensen verloren hun woning;slechts een plaat beton waar ooit een(houten)woning stond.De zwaarst getroffen wijk was de zogenoemde Lower Ninth Ward.
In 2007 woonden wij in Atlanta en zijn in New Orleans geweest. We wilden graag zelf kijken wat Katrina daar allemaal had aangericht en wat er al gedaan was om de problemen op te lossen.
In de wijk Lower Ninth Ward vielen we stil van wat we zagen. Nog steeds was men bezig met puinruimen, ruim 2 jaar na dato. Overal waren spullen achtergelaten.
Inmiddels, 2013, zijn de meeste mensen nog steeds niet terug op hun oude plek. Ze willen niet meer of kunnen het niet betalen.