New Mexico

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De White Sands NP is ook voor kinderen erg leuk

New Mexico,
Verenigde Staten


Het White Sands National Monument is een uniek mooi natuurgebied met duinen van gipskristallen en niet zoals de naam doet vermoeden van zand. Het park ligt dicht bij de plaats Alamogordo in New Mexico. Het gips heeft een redelijk vaste structuur en er is goed op te wandelen. Het is een heel bijzonder landschap dat we nooit eerder hebben gezien. Van de planten vallen de yuca’s het meeste op.
In de duinen zijn diverse trails uitgezet die heel goed te bewandelen zijn. Wil je de duinen ongerept zien kies dan voor de wat langere Alkali trail van 8 km. De witte gipsduinen zijn onbeschrijflijk wit in de felle zon en de lucht daarboven fel blauw. De trails zijn goed aangegeven zodat je niet kunt verdwalen. Voor de langere trail is wel een beetje conditie nodig want het gaat duin op en duin af.
De duinen bij de parkeerplaatsen (zoals op de foto) zijn veel belopen. Voor kinderen is het erg leuk want je kunt bij het informatiecentrum sleetjes huren. En wat is er leuker dan met sleetje van de duinen te glijden terwijl de zon hoog aan de hemel staat.