New Jersey - Maryland - Delaware

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Six Flags Great Adventure

New Jersey - Maryland - Delaware,
Verenigde Staten


[url="http://www.sixflags.com/greatAdventure/index.aspx" target="_blank"]Six Flags Great Adventure[/url] is een erg commercieel park, maar de rollercoasters hier zijn zo heerlijk dat je als thrill-seeker dit park niet over mag slaan! Vanaf Manhattan is het slechts een uur rijden naar het attractiepark.
De crowd-pleaser in dit park is absoluut de Kingda Ka. Dit is de huidige hoogste achtbaan van de wereld en de snelste van Noord-Amerika. Nadat je instapt word je afgeschoten, binnen 3,5 seconde ga je ruim 200 km/h (128 mph) en de achtbaan bereikt zijn top op net geen 140 meter hoogte!
Naast de vele andere achtbanen in dit park heb je ook de [url="http://www.sixflags.com/greatAdventure/rides/ElToro.aspx" target="_blank"]El Toro[/url], dit is een houten achtbaan die heerlijk soepel rijdt en al tijden in de top van de favoriete houten achtbanen lijst staat.

Aan de commerciële kant van het park is moeilijk te ontkomen. Er mag bijvoorbeeld geen eten en/of drinken mee het park ingenomen worden (ze controleren tassen bij binnenkomst hierop), dus geen Efteling taferelen hier; met de boterhammetjes de Gondoletta in.. Ondanks al dit blijven de attracties het absoluut waard hier heen te komen. Een laatste tip; doe dit niet in het hoog seizoen!