Nevada image

Nevada


Reviews

Nevada
Verenigde Staten
Frank

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Verenigde Staten Nevada
Henneke was hier 18 Apr 2019
Whitney Pocket, een onbekend stukje landschap in Nevada. We hebben hier over gelezen op een Amerika site en wilden dit zelf wel eens ontdekken. Vanaf de Interstate 15 bij het plaatsje Mesquite sla je af, steekt de Virgin River over en volg je de Gold Butt Byway. De weg is ooit geasfalteerd geweest, maar nu vol gaten en kuilen. Snelheid kun je hier niet maken, maar is ook zeker niet de bedoeling. Het landschap is mooi, weids, veel soorten cactussen. Na veel fotostops kwamen we, 30 mijl verder weer op een goed stukje weg. Hier begint ook al het prachtige rotsgebied van Whitney Pocket. Er is een kleine parkeerplaats. Stop hier gewoon en dwaal tussen de rode en gele rotsen, langs de cactussen en joshua trees en geniet van de stilte! Hier heerst totale rust. Het gebied is niet heel groot, dus te doen als tussenstap op je route van bijvoorbeeld Valley of Fire naar Zion NP. Vanaf Whitney Pocket kun je wel nog verder via onverharde weg naar Little Finland, ook zo'n bijzonder gebied. Stond op ons programma van 2020, maar hopen we alsnog te kunnen doen in 2022. Voor nu waren wij zeer gelukkig bij het prachtige Whitney Pocket.
Regio
 • Veel hagedissen gespot hier
 • De weg er naar toe is al genieten
 • Prachtige rotsen en vegetatie
 • Totale rust en eenzaamheid
 • De weg is behoorlijk slecht, tempo aanpassen!
Review geplaatst op 2021-08-26
9
Verenigde Staten Nevada
Henneke was hier 21 Apr 2018
Valley of Fire (VoF) is één van onze favoriete natuurparken in West-Amerika. Vanaf Las Vegas in 1 uur te bereiken via de I15, maar een mooiere route is via de 167, langs Lake Mead! VoF doet zijn naam eer aan met de vlammend rode grillige rotsen. Één van de bekende rotsen is Elephant Rock en ook hier vind je 'sisters' zoals in veel parken, in dit geval 'seven sisters'. Vanaf het visitor center gaat een schitterende weg naar de White Domes, lichte rotsen, tussen rotsen in alle pastelkleuren die je kunt bedenken. Vooral in vroeg ochtendlicht of de lage middagzon is deze route prachtig. Aan het einde kun je de White Dome trail lopen, een mooie route langs en over rotsen en door een smalle kloof. Tijdens deze tocht kun je hagedissen zien, die zich warmen aan de eerste zonnestralen. Trails zijn er in VoF in allerlei lengtes. Een populaire is de Fire Wave Trail, net 1 km lang, maar je komt dan bij een prachtig gelaagde 'wave' rots. Hoewel VoF steeds populairder wordt kun je hier toch genieten van rust en stilte als je vroeg vertrekt. Het is dan ook een aangename temperatuur. Midden op de dag en in de zomer is het hier erg warm. Water en goed schoeisel is een must. Vergeet ook niet een bezoekje aan het visitor center te brengen, al is het maar voor de prachtige tuin vol cactussen. De Big Horn Sheep hebben we ook al regelmatig zien klauteren op de rotsen. Er zijn veel stopplekken langs de route, vanwaar ook vaak korte of langere trails gaan. Valley of Fire: zeer de moeite waard!
Regio
 • Relatief rustig
 • Leuk visitor center met mooie tuin
 • Trails in diverse lengtes
 • Mooie trails
 • Prachtige bijzondere natuur
 • In de zomer erg warm
Review geplaatst op 2021-01-17
8
Verenigde Staten Nevada
Martinhectors was hier 28 Aug 2017
Het Cathedral Gorge State Park ligt in het oosten van de staat Nevada, direct aan State Route 93. Je vindt de ingang op 16 mijl ten noorden van de plaats Caliente, net voorbij de t-splitsing met State Route 319. Het kleine Visitor Center is dagelijks geopend van 9.00 tot 16.30 uur. Verder is er een camping met 22 plaatsen, daar zijn douches en toiletten met stromend water aanwezig. De camping is het hele jaar geopend, reserveren is niet mogelijk. Je kan in het park geen eten of drinken kopen. Wij vonden de hike vanaf het hoog gelegen Miller Point naar beneden toe erg mooi, vooral dankzij de prachtige spitse vormen in de rotswanden. En het was een leuke ervaring om de kloven in de Caves Area te verkennen, zeker in het begin hebben we daarvan volop genoten. Al kregen we, nadat we er een stuk of acht, negen hadden gezien, wel het gevoel dat we erg in herhaling vielen. Al met al vonden we het een leuk park, maar toch, achteraf gezien hadden we er beter voor kunnen kiezen om er niet naartoe te gaan. De lange aanrijroute heeft ons erg veel tijd gekost, en die tijd hadden we beter kunnen besteden aan andere mooie plekken die wel goed in onze route pasten. Maar als je toevallig in de buurt komt, sla het park dan niet over. Want in dat geval is een bezoek van 2 à 3 uur zeker wel aan te raden.
Regio
 • Rustig - bijna geen toeristen
 • Het is een minder gekend park
 • Lange aanrijroute
Review geplaatst op 2020-11-25