Monument valley

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sunset at Monument Valley

Monument valley,
Verenigde Staten


Monument Valley ligt in het Monument Valley Navajo Tribal Park van de Navajo (uitspraak Navaho) indianen.
Dit decor is bekend van veel films, voornamelijk westerns.

Als je er bent heb je ook echt het idee dat er elk moment in de verte een stofwolk kan verschijnen die als het steeds dichterbij komt cowboys zijn achtervolgt door indianen....

Wij deden een toertje door Monument Valley onder begeleiding van een Navajo. Met een open terrein wagen hobbelde we, samen met nog zo'n 18 andere, door het rode stof.
De navajo gids vertelde over de verschillende ‘ monumenten’ en over het leven van de Navajos. Er zijn nog een aantal gezinnen die op traditionele wijze in de Valley leven zonder electriciteit en stromend water!!

Tijdens de toer kom je ook op plekken waar je zonder gids niet kan komen. Het is mooi om naar de legendes te luisteren die de Navajo's hebben bij het ontstaan de van mesas en buttes.

Omdat we deze toer in de middag deden konden we tegen het eind van de toer genieten van de pracht van Monument Valley bij zonsondergang. Wauw!!

We konden deze toer later op de dag doen omdat we in Monument Valley verbleven op de campground Goulding's. Een fantastische plek met uitzicht op de 'monumenten'.
We kwamen in het donker terug en leken zelf net twee Navajo's uit die eerder beschreven stofwolk vanwege het dunne laagje rode stof waar we mee bedekt waren.