Montana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Montana image

Going to Sun Route in Glacier NP

Montana
Verenigde Staten
Henk Vanetie

Going to Sun Route in Glacier NP

CANADA HERE WE COME !

Maar eerst dit: The Going To Sun Route - Glacier NP in Montana - USA.

Vandaag zijn we in Canada aangekomen (Lethbridge). Een beetje boze douanier aan de grens, we stopten niet op tijd en vertelde ons wat de consequenties kunnen zijn als je doorrijd. Er was helemaal niemand op de post, dachten wij. Gelukkig zagen we deze (politie)man op tijd. Hij was gelijk geïrriteerd ! Lekker begin ! Let dus altijd op STOP-SIGNS !!!

Vanmorgen vanuit Whitefish vertrokken naar Glacier NP (ca. 30 min.). Het is ook weer een schitterend park, weer anders dan die andere parken. Wij hebben de Going To Sun Raod gereden en was inderdaad een mooie rit naar hoogtes en wonderschone uitzichten/ panorama's. S'morgens hebben wij een trail genomen van ca. 8km met behoorlijke wat klimmen. 1 ding is zeker het was de moeite waard om het Avalange Lake te bewonderen. Prachtig heerlijk even zitten genieten en een kleine picnic gedaan. Wij hadden broodjes en drank bij ons. Het was heerlijk weer (ca. 19/20 graden) met een mooi zonnetje.

Tijdens de route hebben we diverse dieren gezien de White Goat (witte geit), marmotten, squirels, helaas geen beren!

Wij kwamen om 8.15 uur het park binnen en reden er om 17.15 uur weer het park uit om naar Canada (Lethbridge) te rijden. Als eerste werden weijdoor een paar Wapiti's verwelkomd.Het was een rit van ca. 2 uurtjes en wij hebben net heerlijke sprare-ribs op, die moet je hier gegeten hebben.

Foto's

73ddd.jpg
73ddd.jpg
Henk Vanetie