Video: Nieuwe sport: riviersurfen image
REDACTIE

Video: Nieuwe sport: riviersurfen

Doorgewinterde surfers staan erom bekend in alle uithoeken van de wereld op zoek te gaan naar de hoogste golven. De surfers in dit filmpje namen dat wel heel letterlijk. Ze streken neer in de bergen in de Amerikaanse staat Montana waar ze een nieuwe sport uitoefenden: riviersurfen.

Strongwater Mountain Surfschool in Missoula, Montana legt zich, zoals de naam al doet vermoeden, toe op riviersurfen. De heren hebben deze nieuwe bergsport in rap tempo populair zien worden. Het ideale aan surfen op een rivier is dat de golven ‘stilstaan’ en niet breken. We verduidelijken: de golven in een rivier verplaatsen zich, logischerwijs, niet. Dat effect wordt teweeg gebracht door de stroming.

 

De oprichters van Strongwater Mountain Surf houden er bovendien een bijzondere filosofie op na. ‘We surfen op de sneeuw, die de rivieren insmelt. We surfen op de rivieren, die de oceaan instromen. We surfen op de oceaan. We surfen op de aarde’, valt te lezen op hun website. Onderstaand filmpje is afkomstig uit de korte film ‘Living Rivers’, die in de lente van 2016 uitkomt. 

 

Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen