Miami

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Prima openbaar vervoer in Miami.

Miami,
Verenigde Staten


Hoewel je in Amerika bijna niet zonder auto kunt, kun je Miami ook uitstekend verkennen met het openbaar vervoer. Zelf logeerde ik iets ten zuiden van Miami in Florida City. Toen ik de stad in wilde rijden belandde ik al snel in een eindeloze file van steeds optrekkend en weer stilstaand verkeer door de grote hoeveelheid verkeerslichten op de toegangswegen van Miami. Bij South Dade County- het meest zuidelijke station-, maar ook de meeste andere metrostations kun je je auto echter prima en redelijk veilig de hele dag parkeren.(Concept Parkeer en Rij, kost $ 4,-/dag) Vanaf het metrostation daar voert de Metro Rail van Miami Dade Transit je vlot naar de binnenstad.Door de week rijden de metro's elke 10-15 minuten, in het weekend om de 20-30 minuten. Als je bij Government Center uitstapt kun je vandaar de gratis Metromover nemen. Deze ringlijn bestaat uit kleine treinwagons, die geheel geautomatiseerd over de rails rijden. Er zit dus geen bestuurder op de wagen. Ze rijden zeer regelmatig, tussen 5.00 am en 0.00 hoef je zelden langer dan een paar minuten te wachten. Er is een inner loop die met de klok mee rijdt en een outer loop in de tegenovergestelde richting, die nog twee aftakkingen heeft. een prima manier om de stad eerst eens van bovenaf te bekijken en dan te besluiten waar je verder wilt kijken.
Ook het busvervoer in Miami is prima, alleen krijg je dan wel weer te maken met de opstoppingen en in de spitsuren is lopen stukken sneller! In de metro heb je daar natuurlijk geen last van. Vanaf dit voorjaar is er ook een verbinding met Miami International Airport via de onlangs geopende oranje lijn.
De tarieven voor zowel bus als metro zijn $2,- voor een enkeltje. In de bus kun je nog contant, liefst gepast, betalen, in de metro heb je een Easyticket nodig: een magneetkaartje waar je saldo op kunt laden. Voordeliger is om een dagpas aan te schaffen ($ 5,-) of als je langer blijft een 7-dagenpas ($ 26,-). Al deze producten kun je bij uit de automaten bij elk station kopen. Uitgebreide informatie vind je op : http://www.miamidade.gov/transit/home.asp