Miami

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Miami image

Miami

Miami
Verenigde Staten
EvelynevandenBroek

Dagje excursies in Miami en omstreken.

Vandaag dan de eerste, thuis al geboekte, excursie. Ik kreeg een mail met 'It's only a few blocks away; you can walk there.' Bijna twee kilometer dus maar goed, in Amerika is alles groot...

Te voet dus naar Washington Av. waar een klein boekingskantoortje zit. Ik kreeg twee kaartjes met de opdracht: 'Don't lose them, you can not get on the bus without!'

Rond half tien kwam de bus voorrijden. Je weet wel, zo'n echte open toeristenbus. Kwam goed uit, want het was droog! En met die bus zouden we een city sightseeing gaan doen. Zo'n beetje de route die ik gisteren ook gereden was. Miami Beach, Downtown, Coral Gables. Het verschil was alleen dat het nogal waaide, vooral op Miami Bridge, en je je werkelijk vast moest houden om niet weg te waaien én dat in Coral Gables de nodige takken over de weg hangen die in je gezicht zwiepen als je niet uitkijkt.

Hierna door naar Little Havana, waar we de bus uit mochten/moesten. We stapten uit tegenover, jawel, Domino Park en mochten even bij een echte Cubaanse sigarenwinkel naar binnen. Mooi om te zijn die 100.000 verschillende sigaren. Je kon er ook echte Cubaanse koffie krijgen. Ik zou 'm vergelijken met Italiaanse espresso. Volgens de tourguide, Alfred, moest je er niet teveel van drinken want dan zou je de bus kunnen duwen in plaats van erin zitten. Nu ben ik er al wel achter dat Amerikanen redelijk vaak overdrijven en zich enigszins aanstellen en deze Alfred was het toppunt hiervan. Hij vond zichzelf erg grappig; ook belangrijk!

Na Little Havana naar Bayside. Hier zouden we vertrekken voor de Bayside cruise maar eerst hadden we tijd om te lunchen. We werden naar een restaurant gebracht waarbij we, als we daar zouden eten, zeker op tijd klaar zouden zijn. Uh huh...commissie dus! Omdat ik onderweg al de nodige mannen met slangen en papegaaien tegen was gekomen, had ik zo'n gevoel dat alles daar nogal toeristisch ingesteld was en dus ben ik gewoon in dit restaurant gaan eten. Overigens ook een prima restaurant waar ze rekening wilden houden met mijn allergie en met aardige mensen. 'Hey hon, are you by yourself?' Daarna nog een Belgisch stel, op rondreis door Florida: 'Gij zijt alleen? Amai!' Je weet weer waar je staat!

Daarna de Bayside cruise. Een leuk bootje waarmee we rond zouden gaan varen om, voornamelijk, huizen te gaan bekijken op de verschillende eilanden. Leuk, voor even...maar ik lees ook geen Privé of Story en eigenlijk zal het me worst wezen wie waar woont. Maar goed, een kleine opsomming van een aantal celebraties wiens huizen we hebben gezien: Enrique Iglesias, Julio Inglesias, Gloria Estefan, Puff Daddy, Franz Beckenbauer, Shakira, Pele, LeBron James, de grote man achter Viagra (My God, wat een huis!), Hugh Hefner, Edith Piaff, Al Capone en nog tig anderen waar ik nog nooit van gehoord had of wiens naam ik vergeten ben.

Rond een uur of twee werden we opgehaald door een bus die ons naar de Everglades zou brengen. Tourguide was Harry, en nee...niet die van de Sunweb. In een dik half uur waren we bij Gator Park, de bestemming in de Everglades waar onze tour zou zijn. Deze middag bestond uit een airboat tour en een show erna. Pretty scary, zeker als je niet zo van alligators houdt.

We stapten dus in zo'n airboat & ik dacht: 'Als ik er dan toch ben, ga ik maar voorin zitten. Zie ik tenminste iets!' Nou, we waren nog geen twintig meter ver in deze Amerikaanse Biesbosch of de eerste schildpad en direct daarna alligator kwam onze kant op zwemmen. Het viel wel mee; best cool eigenlijk hoe dichtbij te komen. Deze airboat kent twee standen: rustig en redelijk hard. Dat tweede is erg gaaf, maar je ziet natuurlijk geen dieren dan. In het rustige gedeelte hebben we toch zeker 10 alligators gezien, waaronder ook een aantal kleintjes.

Hierna de show. Daar ben ik niet zo kapot van. Ze laten allerlei dieren zien, te beginnen met een schorpioen die letterlijk onder m'n neus werd geduwd. Hmm, niet zo mijn ding. Daarna nog een pad (stukje IVN kan geen kwaad) en een baby alligator. Voordat hij met de grote alligators aan het werk ging, liet hij nog even een kaketoe zien (zie schijnbaar uit de Molukken komen) zodat dit dier kon wennen aan publiek. Hierna kwam het deel wat ik helemaal niks vond. Er lagen zo'n 5 grote volwassen alligators in een hok. Er worden dan wat trucjes mee gedaan. Aan de staart gesleept, de ogen dicht gehouden, de bek open gedaan en dicht laten klappen. Tja..van mij hoeft dat niet. Ik zie ze liever in hun natuurlijke omgeving zwemmen.

Het laatste deel van deze excursie was dat je zelf een kleine (baby?) alligator vast mocht houden en ermee op de foto mocht. Hoewel ik dit eigenlijk uitmelkerij vind & puur toeristisch, heb ik dit toch maar gedaan. Ik zou er zeker spijt van krijgen als ik dat niet had gedaan. Ben alles behalve een held en die beestjes kunnen natuurlijk geen kant op, maar toch heel bijzonder om te voelen hoe de huid van dit dier voelt.

Hierna terug de bus in en naar het hostel. Omdat ik nog niet gegeten had, besloot ik even richting strand te lopen. Drie dagen in Miami Beach & nog geen strand gezien maar woooooow!!! Echt prachtig!
Hierna bij Subway een broodje gehaald & m'n wekker gezet. Morgenvroeg een early wake-up call om foto's te maken van de zonsopgang!

En dat is waar mijn dagboek/blog eindigt. 10 dagen Miami & iedere avond braaf een verhaaltje.
Helaas was alles weg, verdwenen, foetsie toen ik thuis kwam. De eerste drie dagen had ik gelukkig ergens op internet geüpload. Ach...het maakt de ervaring niet minder mooi...