Miami

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Miami image

Miami

Miami
Verenigde Staten
EvelynevandenBroek

Regen, regen en nog eens regen...Miami!

Wanneer je naar Miami Beach op vakantie gaat, ga je eigenlijk vooral voor het strand. Het heet dan ook niet voor niks Miami Beach. Maar als het regent.... Tja, daar gaan je plannen!

Gelukkig was een vriendin van Rowan, wonend in Miami, zo vriendelijk om voor te stellen dat ze me de stad wilde laten zien. Szilvia was deze dag vrij & zou me met de auto op komen halen. Superfijn, want Miami is gróót en ik wist eigenlijk niet waar ik moest beginnen nu het strand afviel.

En dus stond om 13.30 uur de auto voor de deur voor deze private tour. Ik kende Szilvia dus niet, nooit gezien en nooit gesproken, maar ik heb een superleuke dag gehad. Om te beginnen bij Ocean Drive. Grappig om te zien dat iedereen hier langzamer gaat rijden, óf om te zien óf om gezien te worden. Superleuk met al die Art Deco-panden. Daarna nog wat andere straten, zoals Washington Av., Lincoln Rd enz. Verder is Miami Beach niet zo bijzonder.

Daarna naar Downtown Miami, met z'n kantoren en hoge gebouwen. Niks vergeleken met NY (zegt men) maar wel gaaf om eens te zien. Bayside, Coral Gables, Coconut Grove. Zomaar een paar wijken waar we doorheen gereden zijn en ik iedere keer weer mijn ogen uitkeek.

Daarna naar Little Havana, met het Dominopark. Een klein openbaar parkje met hekken er omheen, waar Cubaanse mannen de hele dag domino spelen. Prachtig! We deden hier ook wat boodschappen. Geen mens die er Engels spreekt dus dan moet je je Spaans weer van de plank halen. En als buitenlander ben je een ware attractie. Grappig overigens dat degene voor mij aan de kassa Hollands bier kocht...

Tot slot nog even naar Wynwood en The Design District. Hier zijn een heleboel gebouwen versierder grafitti. En dat is de bedoeling. Echt een wijk in opkomst, een beetje het Strijp-S van Miami. ;) Daar ligt ook een mooi winkelcentrumpje met de duurste winkels die je kunt vinden. Omdat het toch vooral windowshoppen is, zijn we maar bij twee winkels naar binnen gegaan. Louis Vuitton en Christian Louboutin. Waar je in Düsseldorf buiten gekeken wordt en ze je liever niet binnen laten, legden ze mij (in een shirtje, shorts en op All Stars) geduldig en op eigen initiatief uit dat de Swarovski-kristallen op de Louboutins er met de hand op geplakt zijn. En het hele verhaal er omheen. Tja, dan snap je wel dat die schoenen $ 3995,00 kosten. Toch??? Anyway, I'm in love with those shoes maar dan wel de 'gewone' van $ 675,00.

Szilvia was zo aardig om mij daarna af te zetten bij Marlins Park, het grootste baseball-stadion mét dak van Amerika en thuishaven van de Miami Marlins. Zij speelden deze avond thuis tegen de NY Mets en ik zat heerlijk op de eerste rij. De eerste twee innings tenminste want het waaide erg hard.
Daarna ben ik bovenaan de trap gaan staan, waar de host/suppost vond dat ik best een betere stoel uit mocht kiezen. Deze jongen, Durrell, heeft daarna gezellig zitten kletsen met mij en verteld hoe het spelletje in elkaar steekt. Want ik snap er werkelijk helemaal niks van! Anyway, ze wonnen & ik nam een taxi naar het hostel. Helemaal kapot & snel m'n bed in.