VIDEO: Dolfijnen blazen bellen

Dat de dolfijn één van de slimste diersoorten is, is inmiddels bekend. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat ze de Amerikaanse marine helpen bij onderwateroperaties? De dolfijnen in deze video wonen in Seaworld en hebben een heel eigen bellenblaas-spel bedacht.

Tot grote verbazing van hun verzorgers en het publiek maken ze bellen door hun blaasgat. Vervolgens spelen ze hiermee door de bellen met hun neus rond te draaien en erin te bijten om ze groter en kleiner te maken. Als de bellen uit elkaar drijven, weten de dolfijnen ze door golfbewegingen te maken weer aan elkaar te krijgen.

Aftroeven

Het lijken vooral de vrouwtjes te zijn die plezier hebben in het spel. Ze proberen elkaar af te troeven door steeds perfectere en grote cirkels te maken en hier doorheen te zwemmen. Het bellen blazen is geen gezamenlijk activiteit: als een andere dolfijn naar een mooie bel toe zwemt, wordt de bel kapot gemaakt.

Zelf bedacht

Voor zover bekend zijn de bewoners Seaworld in Orlando de eerste dolfijnen die dit spel spelen. Volgens de verzorgers is het dan ook iets dat ze zichzelf aangeleerd hebben.

Bekijk hier de video
Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.