Maine

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Acadia, het enige Nationale Park van Maine

Maine,
Verenigde Staten


Acadia NP is het enige Nationale Park van de staat Maine aan de Oostkust van de Verenigde Staten. Het park omvat eigenlijk een groot schiereiland, het Mount Desert Island, met daar omheen allemaal eilandjes, waaronder de Porcupine Islands. Deze eilandjes lijken op een groep stekelvarkens, vandaar de naam. Je kunt hier verschillende korte en langere wandelingen maken, veelal naar meertjes of langs de kust.

Het mooiste uitzicht over het schiereiland en de omliggende eilandjes heb je vanaf Cadillac Mountain, het hoogste punt direct gelegen aan de Atlantische Oceaan in de VS. Je kunt vrij dicht bij de top komen met de auto via de Summit Road Entrance. Vanaf de parkeerplaats kun je over en rondom de bergtop lopen, aan elke kant een schitterend uitzicht. Zoals op de foto te zien is, bestaat deze berg voornamelijk uit gesteente met de nodige begroeiing. Het is door tektonische activiteit omhoog gestuwd en door gletsjers afgeplat.

Op de foto kijk je niet richting de Porcupines, maar juist de andere kant op. Een goede uitvalsbasis om dit prachtige park te verkennen is het gezellige plaatsje Bar Harbor.