Las Vegas

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Las Vegas image

VEGAS BABY!

Las Vegas
Verenigde Staten
TresContent

VEGAS BABY!

Vegas is groots, Vegas is overweldigend, Vegas is feesten tot je erbij neervalt. Vegas is alles mag en niets moet. Dat was in ieder geval het beeld dat wij hadden toen we koers zetten in de richting van deze wereldberoemde stad. En wat bleek, Vegas doet zijn naam eer aan!

Na dagenlang banjeren door woestijn, bos en canyons rijden vriendje en ik naar het gokparadijs van de V.S. Met schoenen vol zand en smoezelige kleding voelen we ons behoorlijk misplaatst als we de enorme lichtbak die Vegas is binnenrijden. Na alle rust en ruimte worden we overvallen door de wirwar van billboards, toeterende taxi’s en straten vol mensen. Na drie keer ‘The Strip’ op en neer gereden te hebben vinden we dan eindelijk de afslag naar ons hotel, het Flamingo Las Vegas!

Als we eenmaal de receptie hebben gevonden sluiten we aan in de lange rij met wachtende gasten. We kijken een beetje in het rond en het eerste typische ‘Vegas-momentje’ dient zich aan. Een laveloze vrouw wordt de hal in gesleept en tegen een pilaar gezet zodat ze niet omvalt. Er wordt een prullenbak gezocht waar men haar hoofd in hangt zodat ze haar maaginhoud kan legen. De oorzaak is niet moeilijk te raden, ook al is het nog vroeg in de middag.

We checken in en begeven ons naar de kamer. We zijn toe aan een douche en wat schone kleding. Vanaf het moment dat de deur open schiet kijken we onze ogen uit. Voor een kleine 50 dollar per nacht hebben we een kamer met twee enorme bedden, elektrische gordijnen, luxe badkamer en een uitzicht over The Strip. Na dagenlang alleen maar bomen, zand en eekhoorns even een hele andere wereld!

Inmiddels vraagt mijn blaas om aandacht en ik begeef me naar onze super deluxe badkamer. Ik bekijk alles eens op mijn gemak. Mijn aandacht wordt getrokken door een rood stipje onderin de badkamerspiegel. Gek… Ik kijk verder rond en spot een afstandsbediening. Eens kijken wat ‘ie doet… Voor ik het weet verschijnt een van mijn favoriete sitcoms in de spiegel. Het scheelt niet veel of ik stuiter van de wc van verbazing. Ik probeer vriendje te roepen, maar die is nog steeds in de ban van de elektrische gordijnen…

Na deze wereldschokkende ontdekkingen, een verfrissende douche en kledingwissel beginnen we aan drie dagen Vegas. We drinken biertjes terwijl we rond dobberen in het zwembad, wagen ons aan wat onschuldige gokspelletjes, bezoeken een chique nachtclub en bemachtigen een stoeltje tijdens een show van Cirque Du Soleil. Jazeker, allemaal clichéactiviteiten in Vegas, maar wat ons betreft essentiële vinkjes op de Vegas-checklist. Zelfs als we een paar uurtjes tv gaan kijken op onze kamer doen we het Vegas-stijl: we bestellen de grootste pizza die we ooit hebben gezien.

Natuurlijk is het snel duidelijk dat Las Vegas geen stad is om weken in door te brengen. Maar een bezoekje is meer dan de moeite waard. Terwijl overal in Amerika strenge regels gelden mag en kan in deze stad bijna alles. Daarnaast kent men in Vegas geen tijd, de klok speelt geen enkele rol. Of je nu om 12:00 uur ’s middags, 21:00 uur ’s avonds of diep in de nacht het casino in stapt, je treft elke keer hetzelfde oude vrouwtje achter de gokmachines. Gewapend met een waaier van creditcards, een sigaret in de mond en een borreltje in de hand. Het is werkelijk fascinerend.

Al doet Vegas zijn naam eer aan, het valt allemaal nog redelijk mee. Eigenlijk is het heel simpel. In Vegas kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je hoeft je dus absoluut niet in de gekste taferelen te storten, maar de mogelijkheden om het wel te doen zijn er te over. Wij hebben genoten, met hier en daar een drankje teveel en wat slaap te weinig. En toch ontsnapte ons ook een zucht toen we na drie dagen de stad weer uitreden. Voor nu weer op naar rustiger gebied, maar dat we hier nog eens terugkomen is zeker! Vegas Baby!

Foto's

0b99d.jpg
0b99d.jpg
TresContent
994e6.jpg
994e6.jpg
TresContent
69b3f.jpg
69b3f.jpg
TresContent