Las Vegas

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Las Vegas image

Las Vegas

Las Vegas
Verenigde Staten
Reizendebeer

Planeet Las Vegas


"Las Vegas, Ik kan jullie alvast verklappen dat dat een hele andere planeet is"; had de tourleider ons eerder die dag geheimzinnig verteld.
Uiteraard had ik nog geen motie wat hij ermee bedoelde, tot de avond erna waarbij ik drie verschillende indrukken had gekregen van de stad Las Vegas.
De eerste indruk kreeg ik in het late middaguur, nadat de bus uren door de woestijn had gereden, uiteindelijk tussen twee heuvels door een enorm dal inreed waarin de stad Las Vegas zich als een oase midden in de woestijn opdook.
Erg opvallend waren de tegen de bergen aan gebouwde buitenwijken met omheen een sfeerloze woestijngrond dat verklapte dat de oase wel een beetje zijn eigen kluit gegroeid is.
Is dit dan het bruisende Las Vegas, of was alle Vegas commotie maar een illusie?
Mijn tweede indruk begon in het hotel waar ik aan de bar mijn eten afrekende boven een gok monitor dat in de barmeubel was verwerkt, en besefte dat er geen enkele route uit was zonder een gokautomaat te passeren. Meer wet en moraal verschil ontdekte ik toen ik met de nachttour terug in de tourbus zat die langs de vele trouw capsuletjes reed waarin je zonder afspraak direct kan trouwen, en zelf eentje met een drive-in.
Ja, het is echt een andere wereld.
De derde indruk kreeg ik toen ik van de ene show naar de andere werd beleid. Zo zag ik het plafon van een complete passage in een 40 m lange theaterscherm veranderen, zag ik een simulatie van een vulkaanuitbarsting, een piratenshow en dansende fonteinen.
Maar het beste voorbeeld hoe extreem de show wereld in Vegas kan zijn was toen ik via de achterdeur een hotel in werden gereden, voorbei een lobby een roltrap op ging, en opeens in een zonnig plein in Venetië uitkwamen. Nee ik was niet echt in Venetië maar alle details waren zo goed uitgewerkt, met het stimuleren van winkelstraten, kanaaltjes met complete vaarroutes, en zelfs het stimuleren van daglicht, dat ik me sterk begon af te vragen of ik de video opnames thuis wel kon laten zien, daarbij uitleggend dat alles in een hotelgang afspeelde, zonder aangekeken te worden alsof ik van een andere planeet kwam.

Ja, Vegas is dus echt een andere planeet.

Mijn eerste indruk was de aardse indruk van een oase dat over zijn eigen grote heen is.
Mijn tweede indruk was de indruk was de vorm van aardse verleidingen vermomd in een buitenaardse jasje.
Mijn derde had niks meer met de aarde te maken, Las Vegas is een eigen planeet.

Kortom een bezoek aan Las Vegas is een ervaring als nergens op aarde, vol show en spektakel, maar ook vol verleiding, dus probeer in de buurt van de aarde te blijven.



zie ook mijn Youtube Video : http://www.youtube.com/watch?v=s-GmpW8QR6c