Kauai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vulkanische pracht

Kauai,
Verenigde Staten


Behoren een helikoptervlucht of een kilometerslange wandeling over steile kliffen niet tot je mogelijkheden? Dan is een bezoek aan de Kalalau lookout een manier om toch een glimp te kunnen opvangen van het schitterende Na Pali Coast State Park op Kaua'i. Neem voor de rit omhoog alle tijd, er zijn verschillende uitzichtpunten, waarvan de mooiste wel de Waimea Canyon lookout is, die zoals je begrijpt uitkijkt over de Waimea Canyon. Ze noemen 'm 'de Grand Canyon van de Pacific' en maakt die naam meer dan waar.
Nadat je bij de Kalalau lookout bent gestopt en je je eindelijk hebt kunnen losrukken van de geweldig hoge groene kliffen (de hoogste is 1200 meter hoog) en azuurblauwe oceaan in de diepte, kan je doorrijden tot het eindpunt, Pu'u O Kila. Hier kan je de auto parkeren (een 4x4 is overigens niet nodig) voor een wandeling of gewoon genieten van de rust, de ruimte en de adembenemende natuur om je heen.
Voor de meer avontuurlijkere reiziger is er de mogelijkheid om te voet af te dalen in de Waimea Canyon en de nacht op een camping door te brengen (een permit is vereist) of de enige camping te bezoeken die alleen met een boot of kayak te bereiken is.